DNA: Director adjunct APIA Tulcea, reţinut pentru luare de mită

Alexandru Costea
Anticorupţie / 2 aprilie 2015

Actualizare 17:02

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, arată un comunicat emis de DNA.

În sursa citată, procurorii arată următoarele fapte: "La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societăţi comerciale, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani.

În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la o persoană, în mod direct, pentru sine, foloase şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu.

În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul în fapt al mai multor societăţi comerciale, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor de serviciu, astfel încât firmele respective să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea".

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Cristina Gherghişan urmează să fie prezentată mâine, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

------------

Actualizare 11:35 Surse: Percheziţiile vizează APIA Tulcea

Printre sediile instituţiilor publice percheziţionate de procurorii DNA se află şi APIA Tulcea şi primării din cele trei judeţe, au declarat surse judiciare pentru agenţiile de presă locale.

Potrivit surselor citate, anchetatorii suspectează că au fost acordate fraudulos subvenţii pentru agricultură.

-----------------

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează percheziţii domiciliare în 17 locaţii situate în judeţele Tulcea, Constanţa şi Galaţi, din care 12 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb