DNA PITEŞTI: Două persoane au fost reţinute pentru trafic de influenţă

Simona Grigorescu
Anticorupţie / 7 septembrie 2015

Procurorii din cadrul DNA Piteşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de astăzi, a inculpaţilor Ioan Mâzgă şi Mihai Alexandru Pandrea, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"În ordonanţele procurorilor se arată că la data de 04 septembrie 2015, inculpatul Ioan Mâzgă, în prezent încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, recomandându-se procuror cu funcţie de conducere din cadrul DNA şi pretinzând că are influenţă asupra procurorilor din subordine prin prisma funcţiei de conducere deţinute, a pretins în cadrul mai multor convorbiri telefonice, unei persoane (persoană denunţătoare în cauză), suma de 50.000 euro, pentru ca o rudă a sa să fie exonerată de răspundere penală în cauzele penale, în care acesta din urmă era cercetat de către procurori din cadrul DNA.

La indicaţiile inculpatului Mâzgă Ioan, suma respectivă de bani trebuia înmânată, ulterior, inculpatului Mihai Alexandru Pandrea, la o locaţie stabilită pe o rază a judeţului Braşov", precizează procurorii.

Inculpatul Mihai Alexandru Pandrea a fost cooptat de către inculpatul Mâzgă Ioan, pentru că acesta din urmă se află în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, astfel că, pentru punerea în executare a rezoluţiei infracţionale, era necesar sprijinul unei persoane aflate în stare de libertate care să poată primi suma de bani pretinsă de inculpat.

La rândul său, inculpatul Mihai Alexandru Pandrea a cooptat alte două persoane care să primească suma de bani, în condiţiile în care exista temerea că ar putea fi depistat de organele de urmărire penală.

De asemenea, ieri, în scopul menţionat anterior, persoana denunţătoare a înmânat suma de 14.000 de lei celor doi intermediari, urmând ca aceştia să dea suma respectivă de bani mai departe inculpatului Pandrea Mihai Alexandru, moment în care au intervenit organele de urmărire penală şi s-a procedat astfel la constatarea infracţiunii flagrante.

Activităţile sus menţionate au avut loc în contextul în care, inculpatul Ioan Mâzgă, deţinut în Penitenciarul Giurgiu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a dezvoltat un mecanism în cadrul căruia, prevalându-se de influenţa pe care afirma că o are, respectiv aceea de procuror şef adjunct al DNA. Acesta a identificat persoane care au avut sau au afaceri judiciare pe rolul instanţelor de judecată şi al organelor de urmărire penală, pretinzând de la acestea sume de bani în vederea exonerării de răspundere penală a acestora.

"Astfel, inculpatul Ioan Mâzgă prevalându-se din perspectiva funcţie deţinută, a contactat telefonic lucrători de poliţie, inclusiv de la dispeceratele unor unităţi de poliţie din ţară sau centre de arest preventiv, pentru a obţine informaţii nedestinate publicităţii privind persoanele arestate preventiv şi membrii familiei sau cunoscuţi cu care aceştia au luat legătura pe perioada arestării preventive.

Aceste acţiuni au fost realizate de inculpatul Ioan Mâzgă în scopul identificării persoanelor cu afaceri judiciare/apropiaţilor acestora faţă de care, în schimbul obţinerii umor sume de bani, a traficat influenţa, pe care din perspectiva funcţiei deţinute, o are procurorul şef adjunct al DNA", mai arată comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb