DNA: Trei administratori ai "Avicola Mihăileşti", trimişi în judecată

Vlad Giurgiu
Anticorupţie / 23 decembrie 2016

Trei administratori ai "Avicola Mihăileşti", trimişi în judecată

Acuzaţii au înregistrat operaţiuni fictive în actele contabile

Aceştia au adus companiei un prejudiciu de peste 39 milioane de lei

DNA a dispus trimiterea în judecată a trei administratori ai "Avicola Mihăileşti". Aceştia sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alţi inculpaţi din dosar, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale a societăţii comerciale, prin înregistrarea în actele contabile a unor operaţiuni fictive. Cei trei au produs un prejudiciu de peste 39 de milioane de lei, conform unui comunicat de presă al DNA.

În perioada 2010-2012, inculpaţii Elias El Khoury şi Rami Ghaziri, au beneficiat de sprijinul lui Mahmoud Sleiman Moubarak şi au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi acuzaţi, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale a S.C. "Avicola Mihăileşti" S.R.L.

În cadrul societăţii, cei trei, în calitate de asociaţi, direct sau prin interpuşi, au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, precum şi alte operaţiuni fictive. De asemenea, inculpaţii au stabilit cu rea-credinţă impozitele, taxele sau contribuţiile. Acţiunea a avut ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

DNA precizează: "Prin activităţile frauduloase desfăşurate, inculpaţii au adus un prejudiciu de 39.467.509 lei în dauna statului, reprezentând TVA deductibil şi impozit pe profit".

Anterior, în cursul anului 2009, Sleiman Moubarak Mahmoud a deţinut "Avicola Mihăileşti" împreună cu Elias El Khoury. Ulterior, acesta a decis să se retragă din societate, prin cesionarea părţilor sociale şi să pornească o afacere pe cont propriu, ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne.

În vederea diminuării drastice a obligaţiilor fiscale aferente afacerii, Mahmoud Sleiman Moubarak a înfiinţat cu ajutorul unor persoane loiale din anturajul său peste 50 de societăţi comerciale de tip fantomă, în ţară şi în străinătate, ce au constituit lanţuri de tranzacţionare scriptică a unor produse către beneficiar.

Dată fiind amploarea acestui mecanism, lanţurile de tranzacţionare au fost puse şi la dispoziţia altor beneficiari, printre care şi "Avicola Mihăileşti", condusă de fostul asociat El Khoury Moubarak.

Pentru a pune în funcţiune acest mecanism, Mahmoud Sleiman Moubarak a apelat, printre alţii, şi la Abdul Mounim Al Zaid, căruia i-a trasat sarcini specifice pe linia înfiinţării şi gestionării activităţii societăţilor de tip fantomă.

Acesta din urmă s-a ocupat de racolarea persoanelor ce urmau să deţină calitatea de asociat sau administrator în aceste firme, remunerarea acestora, asigurarea prezenţei lor cu ocazia controalelor efectuate de finanţe, efectuarea formalităţilor la O.N.R.C., deschiderea conturilor bancare, procurarea digi-passurilor pentru tranzacţii financiare la distanţă, fiind de asemenea împuternicit pe conturile unora dintre aceste societăţi, de unde erau dispuse plăţi.

Dintre societăţile care au fost interpuse în lanţurile de tranzacţionare de produse având ca beneficiar "Avicola Mihăileşti", au fost înfiinţate în această modalitate cu scopul diminuării obligaţiilor fiscale următoarele societăţi comerciale: S.C. "Top T Management Concept" S.R.L., S.C. "Integrated Marketing Services" S.R.L., S.C. "Sorimba Impex" S.R.L., S.C. "Selyn Accent" S.R.L. şi S.C. "Transmin Distribuţie" S.R.L.

În acelaşi scop, Abdul Mounim Al Zaid a apelat la doi dintre apropiaţii săi, Mohamed Kouli şi Suheil Rashid Ahmed El Madhoun care au acceptat să dobândească calitatea de asociat/administrator în cadrul a două dintre societăţile comerciale tip fantomă, respectiv "Integrated Marketing Services" şi "Top T Management", în schimbul remunerării lunare cu sume cuprinse între 600 şi 1.000 de euro pe toată durata de funcţionare a societăţii în care participau.

După plecarea din firmă a inculpatului Moubarak Mahmoud Sleiman, inculpatul Elias El Khoury a decis să se asocieze cu inculpatul Ghaziri Rami şi au luat împreună decizia optimizării fiscale prin utilizarea circuitelor fictive puse la dispoziţie de primul inculpat.

În plus, cei doi asociaţi au decis constituirea unor alte societăţi comerciale care să fie implicate în lanţurile de tranzacţionare, ce aveau un rol de tampon între societăţile fantomă ale inculpatului Mahmoud Sleiman Moubarak şi beneficiarul "Avicola Mihăileşti". De constituirea şi gestionarea activităţii următoarelor societăţi s-au ocupat angajaţi din cadrul "Avicola Mihăileşti", respectiv inculpaţii: Gianina Ezer, Andreea Blaj şi Adrian Sărăcuţu.

ANAF - Direcţia Generală Juridică a transmis faptul că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 47.952.560 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi mobile ce aparţin inculpaţilor Rami Ghaziri, Mahmoud Sleiman Moubarak, Charbel El Khoury, Elias El Khoury, Adriana Geanina Ezer, "Avicola Mihăileşti" şi "Agrozootehnica" S.A.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb