DNA: Un avocat a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Simona Grigorescu
Anticorupţie / 2 septembrie 2015

Procurorii din cadrul DNA- Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bebe Băran, avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participarea improprie la infracţiunea de abuz in serviciu şi evaziune fiscală, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Inculpatul Băran Bebe a întocmit în fals la data de 06.07.2013 un contract de asistenţă juridică, prin contrafacerea semnăturii unei persoane la rubrica «Client», în cuprinsul căruia a menţionat suma de 4.000 euro, cu titlu de onorariu apărător.

Ulterior, la data de 20.02.2014, uzând de documentul respectiv inculpatul a determinat un executor judecătoresc care a acţionat fără să aibă cunoştinţă despre falsul respectiv, să pună în executare silită contractul şi recuperarea sumei de 4.000 euro de la persoana a cărei semnătură o falsificase.

În urma procedurii de executare a fost recuperată suma de 5.075, 29 lei, iar din această sumă fiind reţinută suma de 2.764 lei cu titlu de cheltuieli de executare, restul de 2.411,29 lei fiind consemnaţi la dispoziţia inculpatului Băran Bebe, bani în posesia cărora acesta a şi intrat.

În realitate, în cursul anului 2013, persoana a cărei semnătură a fost falsificată, a solicitat ajutorul inculpatului în vederea recuperării sumei de 20.480 euro de la o altă unitate de Parchet, ridicată cu ocazia unei percheziţii domiciliare. În acest sens, inculpatul a depus la unitatea respectivă o simplă cerere prin care solicita restituirea sumei de bani mai sus menţionată.

Pentru acest «ajutor», persoana respectivă i-a dat inculpatului Băran Bebe, fără să întocmească vreun înscris în acest sens, suma de 1.600 euro, un autoturism marca Renault Laguna, evaluat de părţi la suma de 1.600 euro şi i-a achitat suma de 500 euro pentru o excursie în Franţa.

Ulterior, inculpatul nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele şi bunurile primite cu titlu de onorariu avocaţial, în condiţiile de mai sus, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor financiare către stat în cuantum de 2.319 lei", au reţinut procurorii în rechizitoriu.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism aparţinând inculpatului Băran Bebe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Craiova.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu o floare nu se face primavara; puneti mana pe coasa! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb