Doar SIF "Oltenia" a participat la majorarea de capital de la "Altur" Slatina

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2004

"Altur" şi-a majorat capitalul social cu 5 miliarde de lei

"Altur" Slatina şi-a încheiat majorarea de capital social decisă în vara anului trecut. Societatea şi-a mărit capitalul pînă la 166,45 miliarde de lei, de la 161 miliarde de lei. Societatea a emis 200.000 de acţiuni la valoarea nominală de 25.000 lei. În urma acestei operaţiuni, SIF "Oltenia" a ajuns să deţină 83, 70% din totalul acţiunilor, faţă de 79,80%, cît deţinea anterior. Majorarea procentului de deţinere a fost posibilă din cauză că acţionarii minoritari nu şi-au exercitat dreptul de preemţiune, societatea "Altur" fiind nevoită să anuleze peste 40.000 de acţiuni.

Acţiunile societăţii din Slatina sînt listate pe piaţa Rasdaq, însă momentan sînt suspendate de la tranzacţionare. Perioada de suspendare a început în luna septembrie a anului trecut tocmai pentru înregistrarea noului capital social. CNVM a prelungit termenul pînă la care acţiunile sînt oprite de la tranzacţionare - 19 ianuarie.

"Altur" Slatina a încheiat prima jumătate a anului trecut cu un profit de peste 13 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de peste 270 miliarde de lei.

Societatea este principala producătoare internă de pistoane auto turnate şi prelucrate din aliaje de aluminiu, seturi motor, piese turnate static sau sub presiune din aliaje de aluminiu. Peste 80% din produsele livrate sînt destinate industriei auto. "Altur" mai este furnizor pentru industria electrotehnică şi a sistemelor de încălzire cu gaze naturale. În sectorul auto, societatea colaborează cu firma TRW Automotive (care deţine fabrici în Germania, Franţa şi Anglia), pentru care livrează corpuri pompă pentru cilindri de frînă şi corpuri etrieri de frînă, care se montează pe autoturisme realizate de producători de marcă, precum "Mercedes", "Audi", BMW sau "Renault". Societatea furnizează, de asemenea, pistoane auto şi seturi motor pentru firme din Egipt, Siria şi Iran. În industria auto internă, principalii beneficiari ai societăţii sînt "Automobile Dacia - Renault" Piteşti, "Roman" Braşov, "Tractorul UTB" Bra-şov, "Aro" Cîmpulung, ATA Dărmăneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb