DOINA POPESCU, PINEBRIDGE: Reducerea creditării avantajează fondurile de private equity

RALUCA MARIN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2012

Reducerea creditării avantajează fondurile de private equity

Reducerea finanţării din partea băncilor favorizează fondurile de private equity, deoarece determină companiile antreprenoriale să apeleze la acestea, a declarat Doina Popescu, Managing Director al "PineBridge Investments", în cadrul celei de-a cincea ediţii a conferinţei SEE Private Equity. "Băncile nu mai împrumută antreprenorii, ceea ce ne ajută, deoarece înainte, aceştia apelau la bănci pentru finanţare, şi nu la fondurile de private equity", a explicat domnia sa, care a adăugat că experienţa "PineBridge" s-a dovedit benefică, intenţionând să o aplice şi în viitoarele tranzacţii pe care fondul urmează să le realizeze.

80% din fuziunile şi achiziţiile care au loc eşuează, potrivit Doinei Popescu. "Pentru a ajunge printre cei 20% care reuşesc, trebuie ţintită compania, evaluată piaţa, trebuie să existe o potrivire culturală, dar este important şi ca foşii proprietari să rămână implicaţi, cel puţin pentru un timp", a explicat domnia sa.

Directorul "PineBridge Investments" a vorbit, în cadrul conferinţei, şi despre achiziţiile făcute de companie în ultimii ani. Prin aceste achiziţii, "PineBridge" doreşte consolidarea pieţei furnizorilor de televiziune prin fuziuni cu alte companii pentru eficientizarea operaţiunilor şi pentru reducerea costurilor, potrivit domniei sale.

De asemenea, directorul PineBridge a anunţat că vor să transforme "UTI", companie achiziţionată în anul 2006, în principalul furnizor de servicii specializate adresate clienţilor corporate şi municipali.

Serviciile de sănătate, energia şi procesarea alimentelor - sectoare de interes pentru investitori

Printre sectoarele de interes pentru investiţii în Europa de Sud Est (ESE) se numără procesarea alimentelor, sectorul medical, dar şi sectorul energiei electrice şi al serviciilor conexe, a arătat Doina Popescu. Domnia sa a menţionat: "Multe investiţii din Turcia sunt în acest sector. În România nu multe fonduri de private equity sunt interesate (n.r. de sectorul energetic), dar există ceva activitate".

Sectoarele afectate de criză pot, de asemenea, să crească prin consolidare, potrivit Doinei Popescu, domnia sa enumerând în această categorie indus-tria materialelor de construcţii, retail, IT&C dar şi la serviciile de telecomunicaţii, fară a include jucătorii mari din acest sector. Un alt sector în care există oportunităţi pentru investiţii este cel al serviciilor financiare, a mai adăugat domnia sa.

"PineBridge Investments" este o companie de administrare a activelor, deţinută de către o subsidiară a "Pacific Century Group" (PCG), un grup investiţional privat asiatic. Înainte să fie vândută către "PCG" în mai 2010, a fost parte a diviziei de consultanţă de investiţii şi administrare a activelor "American International Group" (AIG).

PCG a fost înfiinţată în anul 1993 şi este controlată de către Richard Li, fiul cel mic al lui Li Ka-Shing, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

"PineBridge Investments" a achiziţionat, în luna aprilie, MKB Romexterra Bank, filiala de la noi a grupului ungar. Investitorii au negociat pentru un pachet de acţiuni de 92,4% din subsidiara locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb