Dosarul clanului interlop Austrianu, strămutat la Curtea de Apel Braşov

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 30 noiembrie 2015

Dosarul aflat în faza de apel care îi vizează pe membrii clanului interlop Austrianu, condamnaţi la pedepse de până la şase ani de detenţie, va fi strămutat pentru continuarea judecăţii la Curtea de Apel Braşov, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Curtea de Apel Ploieşti, instanţă pe rolul căreia se afla acest dosar, a luat act că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea formulată de Sandu Florin, unul dintre membrii clanului Austrianu vizaţi în această cauză, dispunând strămutarea judecării dosarului la Curtea de Apel Braşov.

În acest context, magistraţii din Ploieşti au dispus, printr-o decizie definitivă, înaintarea cauzei Curţii de Apel Braşov spre competentă soluţionare.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa s-au pronunţat în luna mai în dosarul în care membrii clanului Austrianu au fost trimişi în judecată în aprilie 2012, ei fiind acuzaţi de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat care se ocupa cu înşelăciuni cu maşini de lux, furt şi şantaj.

Astfel, liderul grupului infracţional, Sandu Zamfir, zis "Austrianu", care la acel moment avea condamnări definitive şi în alte dosare, a fost condamnat la şase ani de închisoare în această cauză.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi trei fii ai lui Sandu Zamfir, fiecare dintre aceştia având şi alte condamnări anterioare. În acest dosar, cei trei au primit pedepse cu executare între patru ani şi cinci ani şi şase luni.

Şi soţia lui Austrianu, Sandu Irina, care mai avea o condamnare, va executa o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, la fel ca inculpatul Buşa Ion Paul, iar Păun Lorena, inculpată în acelaşi dosar, va executa trei ani şi opt luni de închisoare.

Magistraţii i-au obligat pe cei şapte inculpaţi să plătească diverse sume de bani către părţile civile din dosar, fiind vorba în total despre aproape 40.000 de euro şi 186.000 lei, reprezentând plăţi neachitate pentru autoturisme de lux, dar şi să restituie uneia dintre părţile vătămate un astfel de autoturism.

Decizia magistraţilor nu a fost definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpaţi.

Iniţial, dosarul s-a aflat pe rolul Tribunalului Prahova, însă la data de 11 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea inculpatei Sandu Irina pentru strămutarea judecării cauzei la Tribunalul Dâmboviţa.

Cei şapte inculpaţi sunt acuzaţi că induceau în eroare părţile vătămate, în sensul că încheiau promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare având ca obiect achiziţionarea unor autoturisme de lux, convingând părţile vătămate că până la data la care urmau a se perfecta contractele de vânzare-cumpărare vor achita diferenţa de preţ.

Ulterior, inculpaţii, folosind documente falsificate, determinau alte persoane să accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urmă, iar apoi, prin intermediul aceloraşi persoane, înstrăinau autoturismele altor persoane, creând astfel prejudicii primilor vânzători.

Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Buşa Ion Paul a adresat ameninţări cu moartea uneia dintre părţile vătămate şi membrilor familiei acestuia, atât prin intermediul mesajelor SMS, cât şi în mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta să dea diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb