DOSARUL GFR: Laurenţiu Ciurel (CE Oltenia) este audiat ca martor

V.B.
Anticorupţie / 3 februarie 2014

Directorul Complexului Energetic (CE) Oltenia, Laurenţiu Ciurel, este audiat, astăzi, ca martor de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care a fost arestat preventiv omul de afaceri Gruia Stoica, patronul Grupului Feroviar Român (GFR), transmit surse din presă.

Ciurel a fost citat în legătură cu licitaţia privind acordarea unui contract de transport de cărbune. Procurorii vor să afle detalii despre cum au fost depuse ofertele de către cele patru companii, inclusiv de GFR.

DNA are indicii că Gruia Stoica ar fi încercat să îl influenţeze pe directorul CE Oltenia. Stoica a fost arestat preventiv, pe 30 ianuarie, pentru 29 de zile. Anul trecut, patronul GFR a vrut să participe la privatizarea CFR Marfă.

Conform DNA, Gruia Stoica, împreună cu avocatul Doru Boştină, ar fi încercat să influenţeze foşti sau actuali demnitari pentru a câştiga o licitaţie organizată de CE Oltenia, oferind, în acest sens, mită de 3 milioane de euro. Pe 29 ianuarie, trebuia să aibă loc o licitaţie de o sută de milioane de euro (fără TVA), la CE Oltenia, pentru transportul de cărbune pe calea ferată timp de trei ani. Procurorii încearcă acum să afle la cine trebuia să ajungă mita.

Ieri dimineaţă, directorul general al CFR Marfă, Dragoş-Alexandru Drăghici (46 de ani), a murit la Spitalul Elias din Capitală, unde se afla internat din 28 ianuarie, după ce suferise un atac cerebral. Potrivit procurorilor DNA, Drăghici ar fi fost supus unor presiuni pentru a divulga preţul cu care CFR Marfă urma să participe la licitaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb