"DOSARUL TRANSFERURILOR" Gică Popescu a ieşit din "cantonament"

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 5 noiembrie 2015

Gică Popescu, unul dintre cei mai reprezentativi fotbalişti autohtoni ai ultimilor 30 de ani, a fost eliberat condiţionat. Fostul căpitan al echipei naţionale a executat 1 an şi 8 luni din pedeapsa de 3 ani şi o lună primită pe 4 martie 2014 în "Dosarul transferurilor".

Instanţa Tribunalului Ilfov a respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie după ce, în 5 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a stabilit că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă. Comisia de la Penitenciarul Jilava a stabilit în primă fază că fostul internaţional îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi. Conform Mediafax, instanţa arăta în motivarea eliberării condiţionate că Gheorghe Popescu a scris patru lucrări în penitenciar, a avut un comportament bun şi a efectuat activităţi pentru care a fost recompensat: "Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014. A elaborat şi publicat patru lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 - martie 2015, iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei, iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 - august 2015 (de şapte ori cu învoire de a ieşi din penitenciar)". Judecătorul a apreciat că "există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional".

La un moment dat s-a vorbit de o revenire a lui Popescu în lumea fotbalului, dar acest lucru nu se va petrece prea curând, conform deciziei instanţei va putea deţine o funcţie oficială în sport abia în noiembrie 2016, la un an de la eliberare. În materie de afaceri, fostul căpitan al Barcelonei nu a reuşit să atingă un nivel mulţumitor pentru pretenţiile sale şi sunt şanse mici să se mai implice în astfel de activităţi. La intrarea în penitenciar majoritatea afacerilor lui Popescu erau în faliment sau în pragul colapsului,"Doldora Bazar" în care a investit peste 10 milioane de euro, şcoală de fotbal, care îi purta numele, construirea unor parcuri eoline, sunt câteva exemple de investiţii nefericite.

În "Dosarul transferurilor" au mai fost condamnaţi: Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu. Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti. Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb