Dosarul transferurilor a fost amânat din nou de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti. Serialul "Tânăr şi neliniştit" se află în mare pericol, acest dosar putând să-i bată recordul de episoade la cât de plimbată şi amânată este această speţă. E de notorietate că majoritatea jucătorilor ale căror transferuri apar în dosar s-au lăsat de foarte mulţi ani de fotbal. Inculpaţii au început să "uite" pentru ce se află în faţa instanţei, o parte din ei prezentându-se la tribunal fără actele de identitate. "Dosarul Transferurilor" a fost demarat în 2008, la prima instanţă a avut 42 de termene şi trei amânări ale pronunţării, după care situaţia s-a repetat între timp şi la Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Când toată lumea se aştepta să se pună punct final în această poveste, a apărut o nouă surpriză, dosarul întorcându-se la Curtea de Apel. Odată întors din drum, dosarul a reintrat pe calea amânărilor în serie, ieri magistraţii dând un nou termen, pentru 14 octombrie.
La termenul de ieri s-au prezentat Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica şi Gheorghe Popescu, dintre oamenii de fotbal acuzaţi lipsind Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu. Potrivit avocatului lui Neţoiu, acesta nu a putut fi prezent la instanţă deoarece a fost reţinut la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor. Jean Pădureanu şi George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru că nu au putut fi reprezentaţi de apărători. În plus, George Copos şi Cristian Borcea nu au avut la ei acte de identitate, totul părând să alunece într-un derizoriu total. Procurorul a solicitat Curţii acordarea unor termene scurte pentru soluţionarea cât mai rapidă a cauzei.Judecătorii Curţii de Apel au apreciat că sunt neîntemeiate lipsa lui Pădureanu şi cererile de acordare a unui nou termen făcute de Copos şi Pădureanu, urmând să fie trimisă o adresă către Baroul Bucureşti pentru ca cei doi să primească apărători din oficiu. Printre nemulţumiţi s-a aflat şi Ioan Becali: "Eu sunt mulţumit de evoluţia dosarului. Aş fi vrut să continuăm azi. Mă bucură faptul că se precipită un pic termenele astea, pentru că nu vreau să beneficiez de niciun nou Cod Penal, aşa cum vorbeşte lumea. Eu am spus de când a început acest proces că sunt pentru rezolvarea lui cât mai grabnică. Acei martori trebuie să vină şi să spună dacă au avut vreun contact cu mine".
În urmă cu un an, Curtea de Apel dictase următoarele condamnări: Ioan Becali a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, Cristi Borcea - 7 ani de închisoare, Victor Becali - 7 ani, George Copos - 5 ani, Mihai Stoica - 4 ani, toţi cu executare. Gigi Neţoiu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Gică Popescu şi Jean Pădureanu. La recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să trimită "Dosarul Transferurilor" spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Corina Jîjîie şi Lucia Rog, două dintre cele trei judecătoare de la ÎCCJ care s-au ocupat de acest caz, au considerat că instanţa Curţii de Apel Bucureşti le-a încălcat celor opt oameni din fotbal inculpaţi dreptul la un proces echitabil prin refuzul de a-i audia pe martorii Sică Puşcoci, Mircea Stoenescu, Gonzalo Anton San Juan şi Johan Versluis, acest fapt fiind consemnat în motivarea deciziei.
În octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe cei opt oameni de fotbal pentru modul cum au acţionat în 12 transferuri de jucători. DNA susţinea că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal (Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi), o parte din banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore. Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la F.C. Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.