Dosarul Valiza, ultimul episod!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 19 decembrie 2014

Dosarul Valiza, ultimul episod!

Celebrul dosar Valiza, în care George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi a pierdut 1,7 milioane de euro, a ajuns la ultimul episod.

Potrivit unui comunicat remis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - secţia de combatere a corupţiei s-a dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Anton Doboş - manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj în 2007, când s-au petrecut faptele, acuzat de complicitate la dare de mită. Fostul fotbalist Anton Doboş, care în ultimii ani a trecut printr-o grea suferinţă, din cauza unui accident auto petrecut în 2008, şi-a recunoscut vinovăţia, fiind de acord cu pedeapsa propusă de procurori, 2 ani şi şase luni cu suspendare. " Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Doboş Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită. În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Doboş Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu. Acestea constau în apărarea corectă a şanselor de joc şi realizarea obiectivelor de instruire şi performanţă stabilite de club, pentru obţinerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data de 07.05.2008. În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboş Anton a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DOBOŞ ANTON, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti".

Înainte de meciul dintre "U" Cluj - CFR Cluj, care a avut loc în ultima etapă a campionatului 2007-2008, finanţatorul Stelei, George Becali, a promis jucătorilor echipei gazdă o primă de 1,7 milioane de euro dacă îşi vor apăra corect şansele şi nu pierd partida. CFR avea nevoie atunci de victorie pentru a câştiga titlul de campioană în dauna echipei finanţate de Becali, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat. Pe 4 iunie 2013, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul lui Doboş, disjuns din cel cunoscut ca "Valiza", împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb