Două ţări europene critică postarea lui Viktor Orban cu "Ungaria mare"

M.A.
Politică / 7 mai 2020

Viktor Orban

Viktor Orban

Croaţia, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, dar şi Slovenia au criticat o postare a premierului Ungariei, Viktor Orban, în care era prezentată o hartă a "Ungariei mari", cu Transilvania, Slovacia şi Croaţia în componenţa ei.

"Sunt provocări ale celor care ştiu foarte bine că aceste hărţi vor rămâne doar în dulap. Învăţaţi din istorie, dar priviţi spre viitor", a scris pe Facebook preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic.

"Croaţia este o ţară europeană modernă. În dulapurile noastre şi în arhive sunt multe hărţi istorice care arată ţara noastră mult mai mare decât e acum. În arhivele multor ţări sunt astfel de hărţi. Nu le distribuiţi şi nu le puneţi la profil. Nu sunt relevante azi şi îi supără pe vecinii noştri", a mai scris Milanovic, potrivit Digi24.

Şi preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, şi partidele de stânga din opoziţie au condamnat postarea lui Viktor Orban.

Premierul Ungariei a postat o fotografie cu harta "Ungariei mari", alături de un mesaj în care le ura elevilor succes la examenele de istorie.

Întrebat ieri în legătură cu această postare, premierul Ludovic Orban a răspuns: "Vrabia mălai visează".

Într-o postare pe Facebook, premierul ungar le-a urat succes participanţilor la proba de bacalaureat la istorie din Ungaria. Viktor Orban a publicat pe reţeaua socială, pe lângă mesajul "Un examen istoric. Succes!" şi o hartă a Ungariei Mari, cu Transilvania, Slovacia şi Croaţia în componenţa ei.

Globul se află în biroul lui Viktor Orban şi este copia unui original realizat de cartograful maghiar Laszlo Perczel în 1862, cu diametrul de 132 de centimetri şi premiat la Conferinţa Geografică Internaţională din Veneţia din 1881.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dupa cum am mai scris: si Oban Viktor, face declaratii aiurea, ca altii, doar ca el este urechiat de UE.! Iar pretentiile lor nu pot fi inhibate, deoarece le au in sange, popor nomad de origine turcică, probabil și uralică asa sunt de cand au venit din podisurile Mongoliei.TOATE TARILE CARE SUNT VECINI CU EI AU PROBLEME!

    1. Viktor Orban sa zica multumesc lui Dumnezeu ca are o tara.Sunt singurul popor neeuropean.Nemultumitului ii ia Dumnezeu darul.Oricum,individul asta face de ani de zile pe nebunul.Vecinii ca vecinii dar oare cat il.mai suporta propriul popor?

      Nu stiu daca au in sange.Ii indoctrineaza de mici copii sa urasca,sa fie sovini la fel ca cei din Arabia Saudita,patria teroristilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb