Dragnea i-a solicitat lui Cioloş să amâne reducerea TVA pentru 2018

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică / 13 decembrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 21:34 Dacian Cioloş: "Acest guvern nu se va atinge de Codul Fiscal"

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, în această seară, că modificarea Codului Fiscal este o decizie care va trebui luată de viitorul Guvern, legitimat de o majoritate în Parlament şi de rezultatele alegerilor de duminică.

Premierul spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a constatat că discuţia telefonică cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a produs "ceva tulburare".

Cioloş a scris: "Pentru că văd tot felul de interpretări, simt nevoia să limpezesc două aspecte:

1. În cadrul discuţiei nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte, atât legale cât şi de oportunitate.

2. Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal".

Premierul a subliniat că o astfel de decizie trebuie luată doar de un Cabinet legitimat de rezultatul votului de la alegerile parlamentare.

"Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament şi de rezultatele alegerilor de duminică", a mai scris Dacian Cioloş.

-----------

Actualizare 19:40 Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare a unor prevederi din Codul fiscal

Premierul Dacian Cioloş nu a confirmat, în discuţia Liviu Dragnea, că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal, transmite Guvernul prin intermediul unui comunicat de presă.

Guvernul precizează: "În cadrul discuţiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal. Prim-ministrul a precizat că ia notă şi analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale şi de oportunitate ale deciziei".

Dacian Cioloş mai spune că se aşteaptă ca PSD să îşi îndeplinească promisiunile făcute înainte de alegerile de duminică.

"Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş se aşteaptă ca Partidul Social Democrat să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-şi totodată responsabilitatea politicii fiscale şi legislaţia adoptată deja în Parlament", menţionează Executivul.

-----------

Actualizare 17:12 Andreea Paul: "Adevărul programului economic al PSD începe cu o minciunică"

Decizia lui Liviu Dragnea de a solicita amânarea reducerii de 1% a TVA-ului, de 7 eurocenţi la carburanţi şi de 1% a taxei pe stâlp reprezintă o "păcăleală electorală, deconspirată imediat după alegeri" şi "o dezicere a stângii" de ceea ce a promis cetăţenilor în campanie, consideră deputatul PNL Andreea Paul, într-un comunicat trimis Redacţiei.

Andreea Paul afirmă: "Aparent e o minciună mică, prin care domnul Dragnea cere amânarea reducerii de 1% a TVA-ului, de 7 eurocenţi la carburanţi şi de 1% a taxei pe clădirile speciale (taxa pe stâlp) - măsuri care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Toate aceste măsuri au fost votate în Parlament. Sunt amendamentele mele şi au fost votate în plen pentru că ele într-adevăr ar ajuta la creşterea puterii de cumpărare a românilor şi a mediului de afaceri: TVA de 19% de la 1 ianuarie 2017, eliminarea supraacizei la carburanţi şi a taxei pe stâlp la aceeaşi dată. Suntem nu doar în faţa unei păcăleli electorale, deconspirată imediat după alegeri, o dezicere a stângii de ceea ce a promis românilor, dar şi în faţa unei succesiuni de păcăleli".

Potrivit deputatului liberal, PSD a greşit prima dată când a fost la guvernare şi a introdus taxa pe clădirile speciale şi supraacciza pe carburant, măsuri care au "lovit direct" în buzunarele cetăţenilor români, fie ei angaţi sau patroni.

Andreea Paul precizează: "A doua oară, PSD a greşit pentru că nu a readus TVA la 19% în timpul guvernării sale de patru ani, deşi au criticat aspru şi constant decizia anti-criză luată în 2010. Dar nu au corectat-o. A treia oară, PSD este neserios total şi acum refuză să aplice legea fiscală în vigoare. Aşadar, PSD i-a păcălit pe români sau, poate, domnul Dragnea «a primit nişte telefoane de afară» care nu-l mai lasă să apere capitalul autohton şi puterea de cumpărare a românilor. Una este socoteala înainte de alegeri, alta după primirea telefoanelor... Toate acestea, chiar înainte de a începe efectiv guvernarea!"

Deputatul PNL mai susţine că amânarea reducerii acestor taxe îi loveşte "în mod direct" pe cetăţenii din ţara noastră.

------------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, într-un interviu acordat Stiripesurse.ro, că a avut o convorbire cu actualul premier şi i-a solicitat acestuia să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

Discuţiile dintre cei doi s-au concentrat pe chestiuni curente legate de anumite reglementări legislative, cum ar fi nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar şi posibilitatea ca Executivul în funcţie să proroge anumite prevederi din Codul Fiscal.

Dragnea a afirmat: "Da, astăzi de dimineaţă am avut o discuţie foarte bună cu Primul Ministru asupra unor reglementări legislative care urmează să fie prorogate, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an precum şi despre nivelul salariului minim pentru anul viitor. Am fost de acord cu ceea ce mi-a propus şi susţin acest demers pe care-l consider responsabil. Am fost de acord cu propunerile privind amânarea aplicării acestor măsuri iar în ceea ce priveşte nivelul salariului minim de anul viitor am convenit ca noul guvern să aprobe acest nivel, noi menţinându-ne prevederea din Programul nostru de Guvernare respectiv nivelul de 1450 lei. Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final".

Liderul PSD a precizat că, după ce va fi rezolvată această situaţie împreună cu Consiliul Concurenţei, PSD va reduce accizele cu 6% de la 1 ianuarie 2018, conform programului de guvernare al partidului.

Dragnea a mai spus: "Un alt punct al discuţiei a fost legat de taxa pe construcţii speciale care va trebui eliminată atunci când marile companii din România vor înţelege că profiturile obţinute în România trebuie plătite aici - mă refer la implementarea Directivei 1164 a CE sau alte măsuri care vor fi aprobate astfel încât companiile să verse impozitele în România dacă ele se realizează aici".

De asemenea, introducerea plafonării CASS nu mai corespunde cu programul de guvernare al PSD, unde este vizată o reducere şi o comasare a contribuţiilor pentru toată populaţia şi mediul de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018, a menţionat preşedintele social-democrat.

"I-am solicitat totodată domnului Premier să facă tot ceea ce se poate pentru a aduce o parte din cheltuielile de anul viitor în acest an. Aici vorbim de plata arieratelor, subvenţii agricole sau chiar contribuţia României la bugetul Uniunii Europene. Am solicitat lucrul acesta deoarece este clar că în acest an spaţiul fiscal rămas este mult peste ţintele stabilite la început de an. A rămas că dumnealui analizează şi ne va da un răspuns", a adăugat Dragnea.

Acesta a remarcat şi "atitudinea responsabilă" a actualului prim-ministru, pe care l-a lăudat că s-a gândit la "în primul rând la stabilitatea economică a ţării pentru 2017"

"Încă o dată vreau să remarc atitudinea pozitivă şi responsabilă a premierului Dacian Cioloş care chiar dacă probabil a fost supărat după aflarea rezultatului alegerilor de duminică s-a gândit în primul rând la stabilitatea economică a ţării pentru 2017 preferând spre deosebire de alţii calea dialogului şi nu aceea a unui conflict inutil, asigurându-mă totodată de deschidere pentru o totală colaborare în realizarea unei tranziţii normale de la Guvernul actual către viitorul guvern aşa cum de altfel şi noi am procedat la investirea guvernului Cioloş", a conchis liderul PSD.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Bun, au inceput bine. Demagogie, si inca nici nu e format noul guvern. Totusi, 1% TVA sunt vreo 1 miliard de euro, sursa buna de furat, de ce sa-i lasam in economie? Mama lor de sorosisti, cum sa priveze ei PSD-ul de bunatate de bani?

    1. ca Dragnea sa lase, chipurile de la el ca in continuare guvernul sa fie acesta, condus de Ciolos (cu ajustari prin punctele de interes imediatt pt psd), sub pretextul ca arew condamnarea aceea... dar motivul adevarat ar putea fi ca nici nu le trece prin cap sa se tina de cuvant, sa-si puna in aplicare programul (populist) pt care au fost votati, ca nu au de unde da atatea pomeni.. Lasa, sa injure lumea tot pe Ciolosh, tehnocratu asta bruxelist, nu pe Dragnea, care ar avea timp sa se pregateasca de alegerile pt presedentie? ei, ce zici? poate fi un scenario?

      Da daca Ciolos e prost.

    Votantilor...PSD-isti ..pupatil pe Dragnea...deja incepe sa-si scoata in relief minciunile si santajarile din campanie.Uite ca dupa ce la facut pe Ciolos cu tot felul,,,,acuma zice ca este o "persoana responsabila"

    PSD-istule....Ciolos are caracter si demnitate nu ca tine...care inca ni-ci nu ai format guvernul si deja incepi sa bati in retragere. 

    Eu sa fiu in locul lui Cilos...tot ce ai promis pentru anul 2017...asi da o hotarare de guvern...de la 1,ian.2017 : 

    -extrag din program : 

    -impozit zero pe venit mai mic de 2000 lei 

    -salariu minim 1450 lei 

    -punctul de pensie 1000 

    -CASS zero pentru pensionari 

    -pensia minima garantata 520 lei 

    - ZERO impozit pe venit la toti medici

    s,a,m,d 

    1. Da

    Si eu care credeam ca Ciolos asculta doar de Soros !!!!!

    abia a inceput implementarea programului de guvernare, nu fiti rai cu ²²dorinta poporului``, aveti putintica rabdare...

    Telefoane de afara a primit penalu'

    minciunile psd incep sa iasa la suprafata ca ... deasupra apei; indifferent ce masuri va lua psd, pana la final de mandat tot dezastru va fi, asa cum a fost si in perioada 2012-2015 cand a trait din realizarile (multe/putine) ale guvernului pdl, iar in 2016 a ramas tara cu proiectele de investitii blocate

    Ciuma rosie a revenitla putere. Cu muuuuulte minciuni.... Astea propuse lui Ciolos sunt doar cateva, urmeaza sa declare ca au refacut calculele si vor mai amana atat taierile de taxe cat si orice majorari salariale, ca nu-s bani! Ce nemernici! Votati-i in continuare ciuma rosie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb