Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că îşi doreşte ca televiziunea publică să fie depolitizată prin separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general, urmând ca acesta din urmă să fie stabilit în urma unui concurs de management, să aibă un salariu atractiv, dar şi obiective ferme cuantificabile, transmit surse din presă.
"Nu voi renunţa la propunerea de a separa cele două funcţii de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general, iar directorul general să fie stabilit în urma unui concurs de management, transparent, cu atractivitate foarte mare din punct de vedere al salarizării, dar şi cu obiective ferme, cuantificabile, urmărite eventual trimestrial, în aşa fel încât politicul să nu aibă niciun fel de influenţă asupra celui care va manageria TVR", a precizat Dragnea, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că nu s-a întâlnit până acum cu liderii Opoziţiei, dar este dispus să poarte discuţii, în Parlament, pe această temă.
"Problema este, într-adevăr, la Parlament. Din acest motiv, la Parlament se vor purta discuţiile, dar la aceste discuţii participă şi oameni care au şi alte joburi. Prim-miniştri, miniştri, oameni care nu sunt parlamentari, oameni care lucrează în TVR. Pentru că cel mai rău lucru este să procedăm ca şi până acum. Un politician, care temporar era în capul trebii, a avut impresia că, după ce a urcat o treaptă politică, i-a crescut şi capul şi a zis că le ştie pe toate. Nu, de aceea, a ajuns TVR-ul în situaţia în care s-a ajuns, că toţi s-au crezut deştepţi. E o situaţie extrem de complicată acolo şi orice idee în plus este o idee bună. Dacă este bună-credinţă, se doreşte depolitizarea reală", a susţinut Dragnea.
Liderul PSD afirmat că viziunea partidului său va fi prezentată după una sau mai multe întâlniri cu oameni de specialitate şi cu noul director general interimar al televiziunii publice.
"Avem câteva obiective foarte clare. TVR-ul să fie salvat, oamenii să nu fie aruncaţi pe drumuri, pentru că nu este vina niciunui angajat de la TVR că s-a ajuns în situaţia aceasta, ci numai a conducerilor care s-au perindat acolo, la TVR, conduceri politice, absolut toate. De asemenea, ca TVR-ul să redevină, în termeni rezonabili, o televiziune de referinţă în România, o instituţie publică pe care oamenii, care o susţin prin taxe directe şi prin bugetul de stat, să o respecte şi să considere că le aduce şi lor un serviciu public. Acestea sunt obiectivele noastre. Ca şi procedură, ca măsuri, vom sta la masă cu Guvernul, cu prim-ministrul care are deschidere maximă pentru a sprijini procesul de redresare a TVR-ului, precum şi cu specialişti din mai multe domenii", a precizat Dragnea.