Dragnea: Politicul trebuie "să nu aibă niciun fel de influenţă" asupra conducerii TVR

Andrei Stan
Politică / 28 septembrie 2015

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că îşi doreşte ca televiziunea publică să fie depolitizată prin separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general, urmând ca acesta din urmă să fie stabilit în urma unui concurs de management, să aibă un salariu atractiv, dar şi obiective ferme cuantificabile, transmit surse din presă.

"Nu voi renunţa la propunerea de a separa cele două funcţii de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general, iar directorul general să fie stabilit în urma unui concurs de management, transparent, cu atractivitate foarte mare din punct de vedere al salarizării, dar şi cu obiective ferme, cuantificabile, urmărite eventual trimestrial, în aşa fel încât politicul să nu aibă niciun fel de influenţă asupra celui care va manageria TVR", a precizat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu s-a întâlnit până acum cu liderii Opoziţiei, dar este dispus să poarte discuţii, în Parlament, pe această temă.

"Problema este, într-adevăr, la Parlament. Din acest motiv, la Parlament se vor purta discuţiile, dar la aceste discuţii participă şi oameni care au şi alte joburi. Prim-miniştri, miniştri, oameni care nu sunt parlamentari, oameni care lucrează în TVR. Pentru că cel mai rău lucru este să procedăm ca şi până acum. Un politician, care temporar era în capul trebii, a avut impresia că, după ce a urcat o treaptă politică, i-a crescut şi capul şi a zis că le ştie pe toate. Nu, de aceea, a ajuns TVR-ul în situaţia în care s-a ajuns, că toţi s-au crezut deştepţi. E o situaţie extrem de complicată acolo şi orice idee în plus este o idee bună. Dacă este bună-credinţă, se doreşte depolitizarea reală", a susţinut Dragnea.

Liderul PSD afirmat că viziunea partidului său va fi prezentată după una sau mai multe întâlniri cu oameni de specialitate şi cu noul director general interimar al televiziunii publice.

"Avem câteva obiective foarte clare. TVR-ul să fie salvat, oamenii să nu fie aruncaţi pe drumuri, pentru că nu este vina niciunui angajat de la TVR că s-a ajuns în situaţia aceasta, ci numai a conducerilor care s-au perindat acolo, la TVR, conduceri politice, absolut toate. De asemenea, ca TVR-ul să redevină, în termeni rezonabili, o televiziune de referinţă în România, o instituţie publică pe care oamenii, care o susţin prin taxe directe şi prin bugetul de stat, să o respecte şi să considere că le aduce şi lor un serviciu public. Acestea sunt obiectivele noastre. Ca şi procedură, ca măsuri, vom sta la masă cu Guvernul, cu prim-ministrul care are deschidere maximă pentru a sprijini procesul de redresare a TVR-ului, precum şi cu specialişti din mai multe domenii", a precizat Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb