Dragnea: "Tot ceea ce am promis şi prezentat în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă"

S.B.
Politică / 15 decembrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare Reducerea TVA la 18%, a accizelor pe motorină, vor intra în vigoare din 2018

Preşedintele PSD a mai adăugat: "Noi am spus că obiectivul major îl reprezintă transferul din creşterea economică în buzunare".

Actualizare 21:15 Echipă de monitorizare a activităţii Guvernului

Liviu Dragnea a mai spus: "Guvernul va fi monitorizat în permanenţă de o echipă care va face lunar rapoarte privind eficienţa actului de guvernare. Calendarul de guvernare arată aşa: de la 1 ianuarie, legea privind eliminarea celor 102 taxe, aşteptăm decizia CCR. Sperăm ca preşedintele să promulge legea privind creşterea veniturilor din educaţie şi sănătate. Dacă nu vor fi publicate în Monitorul Oficial, am găsit procedurile legale ca să fie adoptate în prima lună a anului viitor. Indiferent ce se întâmplă, efectele sunt cuprinse în proiectul de buget. Imediat după învestire creştem salariul minim la 1450 lei, eliminăm contribuţiile de sănătate pe pensii, ieftinim medicamentele, creştem bursele studenţeşti. De la 1 martie, TVA 0 pentru vânzarea locuinţelor, publicitate, materii prime în agricultură, creşte pensia minimă la 520 lei, se reduce impozitul pe microîntreprinderi, se desfiinţează comisiile de specialitate din sănătate.

De la 1 aprilie, transport gratuit pe calea ferată pentru toţi studenţii, MasterPlan pe transport, program achiziţionare ambulanţe pentru sate.

De la 1 mai începe programul StartUp Nation şi programul de împădurire.

De la 1 iunie - selecţie oferte pentru dotarea Armatei Române".

Actualizare 21:05 Dragnea: "Legea care nu permite celor condamnaţi penal să ocupe funcţia de prim-ministru a fost adoptată în 2001, fără avizul Ministerului Justiţiei"

Prevederea din lege care nu permite celor condamnaţi penal să ocupe funcţia de prim-ministru nu poate fi considerată o incompatibilitate, susţine Liviu Dragnea apreciind că incompatibilitatea înseamnă posibilitatea de a alege: "Nu reprezintă nicio restrângere a drepturilor de a fi ales. Practic, acea prevedere din lege este o abolire, este o decădere pe viaţă ceea ce în nicio democraţie constituţională nu este posibilă. Acea lege a fost adoptată în 2001 fără avizul Ministerului Justiţiei".

Actualizare 21:00 Dragnea: "Alianţa de guvernare este PSD+ALDE"

"Astăzi am avut prima întâlnire cu ALDE, am mai avut discuţii cu domnul Tăriceanu. Discuţiile de astăzi au fost purtate pe marginea programului de guvernare, din fericire nu sunt diferenţe foarte mari", a mai spus Liviu Dragnea, menţionând: "Am discutat bineînţeles şi despre toate zvonurile apărute în ultimul timp. Dar din punctul nostru de vedere, alianţa de guvernare este PSD+ALDE. Nu este nicio ezitare nici din partea noastră, nici a lor".

Cu privire la propunerea PSD pe care o va face preşedintelui, Liviu Dragnea spune că nu va face propunerea de premier având un avantaj pentru el, nici pentru preşedinte, nici pentru partid, ci pentru români: "Propunerea va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. Nu am de gând să promovez un conflict inutil, vom merge foarte cinsitit cu o propunere care să poată fi acceptată. Sper să respecte regulile sfinte ale democraţiei şi votul popular. Eu nu am de gând să încalc nicio lege. Voi face o propunere care să îndeplinească toate condiţiile legale, dar şi constituţionale".

Actualizare 20:50 Dragnea: "Nu există o listă scurtă pentru propuneri de premier"

Liderul PSD a precizat că are o singură propunere de premier şi că nu există o "listă scurtă" de propuneri, aşa cum se vehiculează în mediul politic. Liviu Dragnea a precizat că nominalizarea premierului se va face la consultările cu preşedintele. Domnia sa a mai spus că premierul va fi membru al PSD: "Va fi o propunere de Premier de nerefuzat".

Actualizare 20:45 Dragnea: "Cioloş mi-a spus despre intenţia de a proroga unele acte normative"

Liviu Dragnea a declarat: "Duminică seară am primit mai multe apeluri de la domnul Dacian Cioloş. În final am răspuns şi mi s-a părut firesc să dorească o discuţie cu partidul care a câştigat alegerile. În mod cinstit şi corect l-am chemat la sediul PSD. Iniţial a zis da, ulterior a refuzat să vină la sediul PSD. Am convenit ca a doua zi, la ora 11, să avem această discuţie la telefon. Lucru care s-a şi întâmplat. Atunci mi-a spus despre intenţia de a proroga unele acte normative. Eu am spus că, din partea mea are toată deschiderea, am apreciat că a dorit să discute acest lucru cu mine. Ceea ce m-a deranjat în schimb a fost atitudinea domnului Pîslaru, care nu ştia cine pe cine a sunat şi tot o ţinea cu atacuri. Din moment ce m-a sunat să îmi spună despre asta şi mi-a spus că este firesc ca noul guvern să-şi pună în practică programul de guvernare, i-am adus aminte că noi avem în program ca TVA-ul să scadă la 18% din 2018%, reducerea accizei la carburanţi tot în 2018, taxa pe stâlp, tot aşa...

Ulterior, l-am pe domnul premier şi i-am spus să facă ce doreşte, să-şi asume. Nu vor fi de acord cu CASS pentru pensionari, acela va fi eliminat imediat".

Actualizare 20:30 Dragnea: "PSD împreună cu ALDE au un număr suficient de mandate pentru a deţine majoritatea în ambele camere"

În următoarea legislatură, PSD va avea în total 221 de mandate, ceea ce reprezintă 47,5%, a mai spus Liviu Dragnea, precizând: "Din punct de vedere matematic, PSD împreună cu ALDE au un număr suficient de mandate pentru a deţine majoritatea în ambele camere.

În ceea ce priveşte condiţia politică, eu cred că aceasta a fost îndeplinită la vot. Cine nu are de gând să nu respecte votul de duminică înseamnă că nu respectă democraţia şi suveranitatea acestui popor".

Liviu Dragnea a mai spus: "PSD îşi reafirmă deschiderea de a colabora şi dialoga cu preşedintele României, Klaus Iohannis, în toate proiectele care vizează securitatea, stabilitatea economică a ţării, precum şi în procesul privind asigurarea unei guvernări stabile. PSD a câştigat fără echivoc şi fără dubiu aceste alegeri, românii nu au votat nici pentru PDL nici pentru PNL. Cei care ignoră votul românilor nu numai că greşesc, ci încalcă votul acestora. Şi nu vor reuşi astfel să-şi recapete încrederea şi credibilitatea. Am dat dispoziţii colegilor mei să pregătească programul de guvernare în formă oficială care va trebui să fie depusă la Parlament şi care va fi prezentată de candidatul pe care PSD îl va propune (ca premier). Tot ceea ce am promis şi prezentat în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă. Am prezentat tot în timpul campaniei şi schiţa de buget. Lucrez şi acum cu colegii la redactarea fiecărei file de buget. Începând de la 1 ianuarie sperăm să intre în vigoare legea privind eliminarea celor 102 taxe, sperăm de asemenea ca domnul Iohannis să promulge legea privind creşterea veniturilor cu 15% în Educaţie şi Sănătate. În caz că aceste legi nu vor fi publicate în Monitorul Oficial, am găsit procedura ca în prima lună a anului viitor aceste legi să fie adoptate".

Liderul PSD a mai precizat: "După învestire, creştem salariul minim la 1.450 lei, eliminăm contribuţiile de sănătate pentru pensii, iar bursele studenţeşti vor creşte de la 86 lei la 201 lei per student".

(J.F.)

-------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va susţine astăzi o conferinţă de presă, începând cu ora 20.00, informează un comunicat al partidului, trimis Redacţiei.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea va anunţa propunerea de premier a partidului ca urmare a câştigării alegerilor parlamentare de duminică.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Penalul Dragnea ne prezinta dictatura ?

    1. Adica cum...romanii nu au votat nici PDL nici PNL ???? Vezi ca vorbesti ...prostii...O sa ti se taie peste cateva luni ac easta euforie de dictator...

    Before fishermen !!!

    Propunerea sau autopropunerea? 

    Ora 19-20 tot tremura, e doar Dragnea prim ministru, ca e penal s-a enervat, s-a rosit ...

    Bursa va rog sa-mi comunicati numele jurnalistei si unde e angajata de la 20:50-20:52. A fost moment cand Dragnea si-a pierdut firea, i-a schimbat mustata in partea stanga, a vrut sa inchida conferinta, s-a purtat ca un dictator dar si-a amintit ca are sub 50% din voturi, i-a intrerupt discursul teatral.

    20:57 a mai fost un moment interesant. 

    Dragnea astept fapte nu vorbe. Am vazut ca ai masina de vot bine unsa la ldp, conversie, te ficit. 

    Digi 24 nu intrerupi discursul la 21:00, daca vorbeste 8h ca Fidel C. o lasi ca el e dictatorul Romaniei ales de sub 60% din alegatori din tara. Ctp a fost pe langa asta seara si celelalte televiziuni.

    Bursa astept articol spumos maine ! 

    1. La orele 20.50, BURSA era deja tiparita si trimisa in reteaua de difuzare, asa ca nu mai astepta.

    vorbitul e consolator in caz de inpotenta

    dragnea desi psd a castigat sesizeaza ca EL nu are nimic de zis 

    iohanis, ambasada, servicii, filiale psd toate vor avea un cuvant , la numirea p.min. 

    apoi noul numit va avea si el cuvantul lui. 

    dar dragnea?  

    vorbitul.. 

    consolator al impotentei politice.

    1. noul numit se va uita ...institutional la necazurile cu legea ale lui dragnea, tariceanu, ghita, ponta

      filialeke vor doei CONTRACTELE si ii vor lepada.

      ro va merge inainte 

      Totusi eu nu am inteles de ce trebuie sa nu se creada nimic.

      Tinar ziarist, in luna de proba.

      Scuze!

      E singur, neasistat. 

    Dragnea: "Legea care nu permite celor condamnaţi penal să ocupe funcţia de prim-ministru a fost adoptată în 2001, fără avizul Ministerului Justiţiei" Bai Dragnea este in vigoare legea? Pai si daca este tu daca ai fi in locul presedintelui ai semna numirea unui condamnat? Stii cum s-ar numi daca Iohannis ar semna numirea ta contrar legii? Abuz in serviciu!!! Dar exista o solutie: tu sa dai o declaratie pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile legale pentru a fi numit PM!! Nu-i asa ca nu esti pro st sa dai o asa declaratie?

    E important ca între Ponta şi viitorul premier să fie o chimie. Eu stau bine cu chimia cu el” (Liviu Dragnea – RTV)

    0 comentarii / 1757 vizualizări / 30 mai 2014 

    Varujan Vosganian, acuzat de PDL că este „groparul Oltchim”, a declarat că în cadrul combinatului va avea loc un audit care va avea rolul de a evalua situaţia actuală a combinatului şi de a propune soluţii de redresare a acestuia. Ministrul Finanţelor a specificat că cel care se va ocupa de acest audit va fi Liviu Dragnea. 

    „Acest audit va fi coordonat de domnul Liviu Dragnea în calitatea sa de ministru al Administraţiei. Pot să vă spun că la nivelul Ministerului Economiei, după un dialog cu sindicatele pe această temă şi cu compartimentele specializate, auditul va avea în vedere, pe de o parte, stabilirea responsabilităţilor pe fiecare compartiment, apoi evaluarea personalului care există în fiecare compartiment, care este nivelul său de pregătire… urmează apoi să facem o compatibilizare pe responsabilităţile şi strategiile pe care ni le asumăm. Sunt zone în care personalul este excedentar, aşa cum sunt zone în care personalul este deficitar. Noi trebuie să găsim o modalitate de a acoperi lacunele de structură profesională”, a explicat Varujan Vosganian.  

    1. Totul e istorie !

      Cine ii trage la raspundere ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb