Dragoş Bîlteanu şi El Lakis Najib vor la conducerea Biofarm

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 octombrie 2013

SIF Oltenia participă la alegeri cu Tudor Ciurezu

SIF Moldova l-a delegat pe Andrei Hrebenciuc

Doi dintre preşedinţii SIF-urilor acţionare la Biofarm (BIO) vor control direct pe fabrica de medicamente, care, pe lângă faptul că a raportat afaceri şi profituri în creştere, "stă" pe nişte terenuri aproape de centrul Capitalei.

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat Crişana, şi Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 Oltenia, şi-au depus candidaturile pentru Consiliul de Administraţie Biofarm, pentru care sunt programate alegeri pe 6/7 noiembrie. SIF1 are 21,29% din BIO, iar SIF5, 28,58%.

SIF Moldova, care are o participaţie de 13,02%, participă la alegerile Biofarm cu Andrei Hrebenciuc, care a reuşit, în aprilie, să intre în Consiliul SIF2.

Pe lângă preşedinte, SIF1 l-a înscris în luptă şi pe El Lakis Najib, consultant la SIF Banat Crişana şi preşedinte Romenergo.

Actualii administratori ai Biofarm - Andrei Ion (Director Reprezentanţa Bucureşti a SIF Moldova, între 2002-2009), Elena Caliţoiu (Director Direcţia Plasamente SIF Oltenia), Tudor Dumitru (membru în Consiliul de Administraţie Vidraru SA), Vasile Dănuţ (director general Biofarm din 2005) sunt şi ei pe lista de candidaţi, singurul care nu mai participă la alegeri fiind Ioan Cuzman, fostul preşedinte SIF1.

Candidaturile pentru Consiliul Biofarm pot fi depuse inclusiv astăzi, însă, după cum arată lista conturată până acum, o alianţă între SIF Banat Crişana şi SIF Moldova ar putea impune o majoritate în noul Consiliu.

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) a raportat pentru primul semestru un profit net de 13,53 milioane lei (3 milioane euro), în creştere cu 10,3%, iar afacerile au înregistrat o dinamică similară, urcând la 58,44 milioane lei (13,3 milioane euro).

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobat în luna aprilie, Biofarm estimează pentru acest an vânzări în creştere cu aproape 10%, la 115,1 milioane lei (26,5 milioane euro), însă profitul net ar urma să scadă cu 10%, la 19 milioane lei (4,3 milioane euro).

Titlurile BIO s-au apreciat cu 30%, în acest an, ajungând la 0,271 lei/unitate, la finalul şedinţei de ieri.

În 2006, producătorul farmaceutic a cumpărat două terenuri cu o suprafaţă totală de 12.300 mp, în valoare de 600.000 de euro, situate în sectorul 3 din Bucureşti.

Anterior, reprezentanţii Biofarm afirmaseră că intenţionează, pe termen lung, să dezvolte o nouă platformă logistică, urmând să achiziţioneze terenul necesar proiectului.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Cum s-ar fi putut Bilteanu fara Lakis???? Dle Ursache pe cand autorizarea definitiva a tandemului hipermegaperformant de la SIF1??? Fara ei piata de capital ar fi golita de continut.

    Bilteanu are 35 de ani si este presedinte la SIF Banat Crisana deoarece a cumparat actiuni din banii lui.Acesti bani au fost facuti pe piata imobiliara pornind de la ZERO.Tu Tudorica mama ce-ai realizat in viata? Puneti lanterna in fata sa te aplaude toate loazele intre care esti un mare campion.

    1. ... din banii lui, da, da! sigur! bravo! ce ne-am face daca n-ar fi binefacatorii care sa imparta generos averea consistenta acumulata in generatii, cu minte si truda?!? cu ce ne-am juca de-a bursa ca oamenii mari din filme?!? :)) (se impun emoticoanele, mai citesc brokerii...)

      avere aia din imobiliare a lui Bilteanu, cu hoteluri gen Azuga Turism, trebuie lichidizata. dar nu pe banii mei de actionar.

      A facut avere din imobiliare. A preluat Tower Center de la Industrial expert pentru ca i-a dat moca lichidatorul Stefan Dumitru, Stefan Dumitru intra in CA la SIF1 apoi inchiriaza turnuletul il inchiriaza lichidatorului de paie Borza la Hidroelectrica. Buna afacerea imobiliare si aia cu hotelul Azuga, foarte buna chiar! Asteptam sa vedem ce afaceri imobiliare urmeaza si la BIO ca doar nu se duce acolo sa faca piramidoane! DNA doarme, ASF vegheaza,investitorul se mira...Si se va tot mira pana se va alege praful si pulberea!

      O sa fie si cel mai tanar presedinte sif inchis!

      poate varsta il face sa creada ca sistemul si puterea data de banii il va salva ...dar sa nu uite ca asa au crezut si dinel si altii care erau mai puternici ca el si uite unde sunt ...acolo unde e si locul lui.

      ...pai la bio nu se fac prafuri?!?!?!?

      normal ca se fac, iar angajatii si membri CA au discount de 28.4%

      pe praful asta de economie e bine  

      Omule nu ai inteles esentialul! La sif1 nu sunt numai banii lui balteanu ci si ai altora, inclusiv ai mei, si ma intereseaza ca nesimtitul ala sa gestioneze eficient si corect activele. Ca nu e vorba de masina sau casa lui balteanu ci de societatea noastra, nu a lui ca nu i-a facut-o masa cadou. Acum ai inteles inteligentule?

    Biofarm pregateste-te profitul merge la romenergo,dividende ioc!

    incuscririle astea prin CAuri gen Bilteanu Hrebe la BIO, Hrebe Ceoacea Ciorcila la SIF2, Ciorcila Ceocea la TLV sunt foarte sanatoase pentru actionari.

    imi plac mult 

    1. s-a vazut ce reactie a avut TLV la achizitiile si obligatiunile lui Bilteanu, TLV fiind un actioner cu vre-o 5% din SIF1...e intradevar foarte benefic pentru actionari

    ASF, cei care au actionat concertat la SIF-uri - pestii MARI da chiar aia uite ca incep sa iasa la suprafata intocmai ca in versurile lui Eminescu : Concertarea "era pe cand nu se vedea, azi o vedem si nu e".

    ASF o vede ? 

    1. Pe aia care actioneaza concertat ASF ii va salva eliminand pragul apoi vor face rascumparare la cat vor dicta ei si atunci vor pleca mai departe sa jupoaie ce mai are statul, pe bani putini evident ca intre timp n o sa mai aiba nici de pensii, Reteta a inventat-o FT si o vor aplica si borfasii nostrii ca la prostii si smecherii invatam repede! Daca Ursache scapa de Haisam NU va scapa in afacerea Balteanu! Asa cum Anghelache si Miclaus NU au scapat de rompetrol si NU vor scapa nici in afacerea Keloo!

      Cu balteanu si hrebenciuc se alege praful si de bio. Tot ce atinge clanul hrebe pur si simplu puuteee. Imi pare rau de sif2 si de ce a realizat pana la aparitia astuia in conducere

    orice om care scoate capul cat de cat in tara asta este catalogat hot,borfas,puscariabil.Ce a facut Bilteanu incat sa nu doarma bine noaptea?Ce-i rau in faptul ca Ciorcila a intrat la Sif2 in CA?Era mai bine cu Chelu presedinte?Eu cred ca oamenii astia vor face performanta in numele actionarilor.Foarte bine ca s-a oprit lichidarea controlata a sifurilor si impartirea lor la pensionari,cum a facut Cuzman pana acum.Sunt convins ca vor veni si rezultatele pozitive la sifuri.Trebuie doar timp..

    1. iti spun io de ce nu poate dormi linistit bilteanu langa blonda lui...

      1. achizitie de catre SIF1 a Azuga Turism SA- 200.000EUR/ camera vezi raport VUAN SIF1 mar 2013-pozitia 2 pagina12. 

      2.Pierderile Azuga Turism SA 2011-2.593.14 RON si 2012-872.052 RON vezi site Mnisterul de finante. 

      3.Hotel Azuga investitie a Romenergo (un simplu search pe google) 

      4.Pentru stabilirea pretului pe camera (vezi site hotel NU MA UITA).

      evident ca in orice oparitiune penala au folosit un intermediar pentru a masca tranzactia frauduloeasa. 

      Hai sa vedem care sunt rezultatele pozitive la 9 luni ale lui Balteanu? Pana la urma daca nu esti atent o sa ramai cu convingerile, asa cum 70% dintre romanii care au ales in 2012, au ramas, cu minciunile lui Ponta si Antonescu. Balteanu asta n-are treaba cu actionarii astia , ca mine si ca tine, el are treaba numai schemele de fraudare a banilor altora pentru a-i imparti la baietii din gasca . Macar jumatate din averea sifurilor ar trebui impartita la pensionari, pentru ca ei au facut-o....te-ai mai dumirit?

      bio se descurca bine pe piata genericelor, odata cu finalul epocii de "eldorado" de pe piata farma se vor descurca si mai bine fiind lideri pe multe segmente si competitori pe celelalte.Daca miza este terenul din bucale, nu cred ca se poate scoate profit prea mare dupa el tinand seama ca piata imobiliara scade incontinuu si va scade un deceniu ori mai mult (in mod ponderat) ori daca bancile lichideaza gajurile in mod ascendent va scade abrupt 3-5 ani, deci pe acest orizont de timp plus timpul necesar revenirii pietei relocarea bio (in china.. :-).. nu e viabila.pur si simplu din cauza cheltuielilor.

      Taci mai ca e investitie buna cum au luat-o ia si crescut valoarea,acum face vreo 35mil.ron azuga turism.vezi tot pe site-ul sif1.asa se face cresterea vuan...

      asa sa-ti creasca tie ceva precum a crescut VUAN-ul la SIF1 cu Azuga Turism in portofoliu...da sa-ti creasca atunci cand iti vei dori mai tare...

      Stimabile, spune lucrurile pana la capat, spune ca si Ceocea este in CA la TLV. Chelu presedinte la Sif2, ei....sa fim sinceri, cineva l-a ajutat, doar n-a ajuns presedinte de capul lui.

      ERA O IRONIE,PACAT CA NU AI INTELES-O...ORICUM VUAN-UL LA SIF1 CRESTE SUSPECT,ASTA ERA IDEEA!

    Daca SIF1 si SIF2 fac o alianta atunci inseamna ca actioneaza concertat si cum imreuna depasesc 33% din CS al BIO atunci trebuie sa faca o oferta publica de preluare. Prin urmare, dupa aceasta AGA este posibil sa avem si o oferta publica de preluare in maxim 2 luni.

    1. si SIF5, l-ai uitat pe Ciurezu.

      SIF 1 SI 2 au deja o alianta pentru ca impreuna au preluat SAI la 4. Trebuie concertati peste tot unde sunt impreuna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb