DRAGOŞ MANOLESCU, OTP ASSET MANAGEMENT "Cumpărarea de Bitcoin este mai rapidă decât investiţia într-un fond"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2019

"Cumpărarea de Bitcoin este mai rapidă decât investiţia într-un fond"

"Suntem blocaţi într-o legislaţie rămasă în urmă cu 15 - 20 de ani", susţine oficialul OTP Asset Management

Daniela Vasile, Certinvest: "Prin introducerea CASS-ului s-a creat o piedică suplimentară în ceea ce priveşte investiţiile în piaţa de capital"

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Legiuitorii ar trebui să ţină cont de faptul că avem mare nevoie să dezvoltăm piaţa de capital"

Legislaţia actuală este o piedică pentru accesarea fondurilor de investiţii, a declarat astăzi, Dragoş Manolescu, CFA, director general adjunct al OTP Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă, oficialul OTP subliniind că, în prezent, este mai uşor să cumperi Bitcoin decât să investeşti într-un fond mutual.

Dragoş Manolescu a spus: "Cred că este nevoie de modificarea legislaţiei. Noi suntem blocaţi într-o legislaţie rămasă în urmă cu 15 - 20 de ani. În momentul de faţă, dacă vrei să investeşti direct într-un fond mutual, trebuie să faci schimb de scrisori (...) în condiţiile în care dacă vrei să cumperi Bitcoin te autentifici cu telefonul. Efectiv nu faci nimic. Dai câteva clicuri şi ai cumpărat. Sunt bănci la care îţi deschizi cont doar cu telefonul mobil şi îţi pozezi actul de identitate. Este vorba de legislaţie. În momentul de faţă, legislaţia în vigoare nu te încurajează să investeşti, să accesezi fonduri de inves­tiţii, ci te împiedică. Cumva am ajuns în zona de supra-reglementare şi nu ne-am adaptat tehnologiei actuale care a pătruns atât în Vest cât şi în Româ­nia".

La rândul său, Daniela Vasile, manager de investiţii la Certinvest, a sub­liniat că începând cu anul trecut, a existat o piedică suplimentară în ceea ce priveşte investiţiile în piaţa de capital, prin introducerea CASS-ului.

"Practic, această birocraţie, cu acea declaraţie unică pe care investitorii trebuie să o depună, generează încă un dezavantaj pentru investiţiile în zona pieţei de capital versus un depozit, unde nu ai nicio obligaţie în sensul acesta", a adăugat managerul de la Certinvest.

Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct al casei de brokeraj Tradeville, a precizat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că legiuitorii ar trebui să ţină cont de faptul că avem mare nevoie să dezvoltăm piaţa de capital, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mergem pe cea mai strictă variantă de reglementare.

"Este adevărat că şi la nivel european, ca urmare a problemelor care au apărut în industria financiară, în cadrul crizei de acum zece ani, abordarea a fost de hiper­-reglementare. MiFID II este cel mai amplu regulament din istoria Uniunii Europene, pe care deja eu nu-l mai resimt ca fiind o măsură prudenţială ci mai degrabă punitivă", a spus directorul de la Tradeville, care a completat: "În acest cadru restrictiv, mai ales când reglementările sunt făcute pentru instituţii foarte mari, este greu să te dezvolţi, în special dacă eşti o instituţie relativ mică, dintr-un stat periferic al Uniunii Europene. Trebuie să ne vedem interesul naţional şi să încercăm, în limitele posibile, folosind şi exemplele pozitive din afară, să lăsăm să evolueze un cadru legislativ suficient de flexibil, în aşa fel încât cine vrea să îşi creeze un business onest să o poată face".

Declaraţiile reprezentanţilor indus­triei administratorilor de fonduri de investiţii şi a industriei de brokeraj au fost făcute în cadrul conferinţei: "Cum au evoluat fondurile de acţiuni cu expunere la BVB - Dezbatere cu directori de investiţii", organizată de Bursa de Valori Bucureşti şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb