DREPT LA REPLICĂ Administratorii CI-CO răspund acuzaţiilor lansate de "Muntenia Invest"

CI-CO SA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 aprilie 2004

Ca urmare a recentelor acuzaţii lansate în presă de Teodor Horia Mihăescu, preşedinte al Muntenia Invest, la adresa conducerii SC CI-CO SA, administratorii societăţii şi conducerea executivă solicită, pentru o corectă informare, publicarea următorului drept la replică:

Administratorii SC CI-CO SA nu sînt acţionari (nici direct, nici indirect) în societate:

Dl. Adrian Marghescu este acţionar al societăţii şi, în conformitate cu Legea 31/1990 republicată (a societăţilor comerciale) şi cu statutul său de acţionar, are dreptul de a solicita în instanţă (şi nu în Adunarea Generală a Acţionarilor) dizolvarea acesteia în contextul nedepunerii bilanţurilor contabile la Registrul Comerţului.

Conducerea executivă a CI-CO SA a depus, de altfel, în ins-tanţă, în termen legal, întîmpinarea împotriva solicitării de dizolvare formulate. Acest demers al nostru nu împiedică, însă, sub nici o formă desfăşurarea Adunării Generale a Acţionarilor CI-CO SA.

CI-CO SA nu a înştiinţat Agrom Trust şi Bivuac cu privire la cererea de dizolvare depusă de acţionarul Adrian Marghescu, pentru simplul motiv că respectivele două firme nu au nici o calitate în raporturile cu societatea noastră.

Bilanţurile societăţii noastre nu au putut fi depuse de către administratori la Registrul Comerţului deoarece SIF Muntenia, prin mandatele emise către reprezentanţii săi în AGA (BRD Societe Groupe Generale, în calitate de depozitar), s-a opus aprobării acestora. De altfel, SIF Muntenia refuză constant, de ani de zile, să se supună prevederilor Legii nr. 525/2002, prin care se instituie obligativitatea derulării unei oferte publice de cumpărare a întregului pachet de acţiuni (în cazul deţinerii unei participaţii care depăşeşte poziţia de control) şi de închidere ulterioară a societăţilor deţinute public.

Ca efect al nerespectării legis-laţiei de către SIF Muntenia, în acest caz, acţionarii minoritari ai SC CI-CO SA au fost şi sînt privaţi de dreptul de a-şi vinde acţiunile deţinute, cu atît mai mult cu cît participaţiile acestora în societate nu pot fi nici tranzacţionate pe piaţa de capital, societatea fiind suspendată tocmai ca urmare a tranzacţiilor ilegale între SIF Muntenia şi Sorin Shmuel Beraru. Prin urmare, pînă la derularea unei oferte publice de cumpărare a întregului pachet de acţi-uni, în conformitate cu prevederile legale, drepturile de vot care-i conferă SIF Muntenia o poziţie majoritară în AGA CI-CO SA sînt suspendate de drept.

Bivuac SRL şi Agrom Trust SA şi-au pierdut calitatea de acţionari ai CI-CO SA încă din anul 2000. Cele două firme s-au retras din societate în baza unei expertize judiciar-contabile dis-pusă de instanţă şi ca urmare a pronunţării a patru setinţe judecătoreşti irevocabile. Pe tot parcursul desfăşurării proceselor, SIF Muntenia şi-a susţinut punctul de vedere, însă instanţele l-au invalidat.

Acţiunile întreprinse de Teodor Horia Mihăescu, preşedintele Muntenia Invest, împotriva administratorilor CI-CO SA se constituie, de fapt, într-un răspuns agresiv la faptul că aceştia l-au denunţat organelor în drept pentru abuz în serviciu (complicitate cu urmăritul general internaţional Sorin Shmuel Beraru, condamnat în lipsă la 7 ani de închisoare, în devalizarea CI-CO cu peste 100 miliarde lei prin plasarea resurselor băneşti ale societăţii în Cooperativa de Credit Banca Populară Furnica) şi pentru delapidarea SIF Muntenia (prin plata avocaţilor aceluiaşi Sorin Shmuel Beraru în procese îndreptate tocmai împotriva SC CI-CO SA). Trebuie menţionat faptul că, la această oră, ca urmare a denunţurilor adminis-tratorilor CI-CO SA, Teodor Horia Mihăescu are calitatea oficială de inculpat.

Sumele "dispărute" din societate, de ordinul milioanelor de dolari, invocate de domnul Mihăescu, au luat de fapt destinaţia plăţii impozitului pe profit şi a dividendelor încasate inclusiv de SIF Muntenia. La această dată, CI-CO SA deţine, în conturile proprii, peste 50 miliarde lei, bani recuperaţi de la Sorin Shmuel Beraru prin eforturile exclusive ale actualilor administratori, cuveniţi de drept statului român şi pe care, prin presiuni şi acţiuni în forţă, Teodor Horia Mihăescu încearcă să-i deturneze către SIF Muntenia.

Afirmaţiile domnului Mihăescu potrivit cărora societatea ar fi fost devalizată ca urmare a retragerii micilor acţionari nu sînt susţinute de nici o hotărîre a instanţelor judecătoreşti. Re-a-litatea infirmă categoric alegaţiile preşedintelui Muntenia Invest, pe care necunoaşterea legislaţiei nu-l absolvă de efectele nerespectării ei. În această idee este şi acuză că administratori, SC CI-CO SA au înstrăinat 80 de sifonării, pe care nu le-a avut în proprietate niciodată, aceste spaţii fiind proprietăţile Primăriei Capitalei, căreia i-au fost şi predate.

Demersul acţionarului Adrian Marghescu, prin care acesta şi-a manifestat dreptul de solicitare în instanţă a dizolvării societăţii, nu are absolut nici o legătură de cauzalitate cu demersurile întreprinse de membrii Consiliului de Administraţie al CI-CO SA împotriva abuzurilor preşedintelui Muntenia Invest, domnul Teodor Horia Mihăescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb