DREPT LA REPLICĂ  Asociaţia Brokerilor susţine modernizarea pieţei de capital

DAN PAUL, Preşedinte Asociaţia Brokerilor
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2012

Având în vedere "nedumerirea de investitor" exprimată de domnul Victor Cionga, managing director al AZ CAPITAL ADVISORS, în ediţia din data de 2 iunie 2012 a ziarului Bursa, Asociaţia Brokerilor doreşte să facă următoarele precizări:

"Asociaţia Brokerilor îşi afirmă încă o dată susţinerea oricărei abordări ce are ca efect modernizarea pieţei de capital din România, atâta vreme cât aceasta se face transparent şi sub un cadru clar şi corect reglementat.

Asociaţia consideră că, în materia ofertelor publice de vânzare, trebuie păstrată posibilitatea ca subscrierile să se facă prin intermediul BVB, pentru toate situaţiile în care se doreşte transparenţa în privinţa modului de gestionare a subscrierilor şi a modului de alocare a acestora în cadrul ofertelor publice, evident aceasta fiind opţiunea emitentului şi nu o obligaţie.

Aşa cum s-a precizat şi în comunicatul de presă, dacă intermediarii ofertelor ar dori să aplice un proces veritabil de "closed book building", acesta ar fi oricum anterior introducerii în sistem a subscrierilor şi/sau alocărilor, urmând ca, după momentul determinării preţului, să se utilizeze sistemul BVB pentru introducerea subscrierilor făcute în considerarea preţului astfel determinat, iar sistemul să aloce valorile mobiliare automat, conform criteriilor prevăzute în prospect. Din această perspectivă, acesta ar fi şi motivul pentru care s-ar alege derularea ofertei publice prin sistemul BVB.

Punctul de vedere transmis către presă în comunicatul din 26 iunie 2012, legat de propunerea Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (B.V.B.) de modificare a Codului B.V.B., reprezintă poziţia oficială a Asociaţiei Brokerilor în ceea ce priveşte propunerea respectivă.

Textul a fost aprobat de Consiliului Director urmare dezbaterii cu caracter deschis organizată pe aceasta temă, la care au fost invitaţi să participe toţi membrii Asociaţiei Brokerilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Multumesc d-lui Paul pentru precizarile sale de mai sus. Asa cum mentionam in articolul publicat luni in Bursa si la care dl Paul face referire, nedumerirea mea va fi complet risipita daca (si cand) cel putin o parte a brokerilor cu experienta international a din cadrul Asociatiei Brokerilor isi vor clarifica pozitia vis-à-vis de adoptarea noului Cod al Bursei. Imi rezerv dreptul unui comentariu final in media numai dupa (posibila) aparitie a respectivelor luari de pozitie individuale; daca vor fi asumate public.

    Victor CIONGA

    Se pare ca ne lasam prostiti pe fata in mod repetat, prin intrigi, declaratii intoarse si dispute individuale. Vreau sa vad si eu un climat profesional pe piata, pornind de la reguli de bun simt. Vreau sa vad oameni verticali, care fac ceea ce spun si mai ales ceea ce e in interesul nostru, al oamenilor din piata, nu manevre de tip dezbina si stapaneste, care favorizeaza doar un grup restrans, oricare ar fi tema. Daca azi spui una si maine faci alta nu ajungi nicaieri. Si in plus dai apa la moara CNVM-ului sa lase lucrurile in aer. De aceea nu avanseaza piata, ca nu suntem solidari, vorbim pe mai multe voci din aceeasi institutie: azi zice unul ca nu facem politica, maine apare altul care il contrazice. Ce vrem de fapt? Hai sa punem picioru-n prag, ca nu ne scoate din mlastina asta nimeni altcineva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb