Drepturile TV pentru Liga 1 încing televiziunile

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 30 mai 2014

Drepturile TV pentru Liga 1 încing televiziunile

Vânzarea drepturilor de difuzare ale meciurilor din Liga 1 e pe cale să stârnească o adevărată furtună. În ciuda promisiunilor conducerii Ligii Profesioniste de Fotbal, încă nu au fost anunţate în mod oficial televiziunile care vor difuza partidele din Liga 1 în următoarele cinci sezoane. Grupul RCS & RDS a depus o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva LPF, susţinând că vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor s-a făcut cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Trebuie remarcat faptul că, într-un comunicat, reprezentanţii companiei, care a difuzat în ultimii ani câte şapte partide pe etapă din Liga 1, susţin că nu au purtat discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal şi nici cu Intel Sky Broadcast firma care a cesionat drepturile: "Compania RCS&RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast. Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menţionată mai sus. Informaţiile apărute în presă pe acest subiect nu sunt adevărate".

La începutul lunii martie, Liga Profesionistă de Fotbal a semnat un parteneriat media valabil pe o perioadă de cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, prin care îi ceda acesteia comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, urmând ca LPF să încaseze suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon. Ulterior, două televiziuni, Look TV şi Transilvania Live, care până de curând au aparţinut finanţatorului formaţiei CFR Cluj, Arpad Paszkany, au anunţat că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din Liga I, dar şi Cupa Ligii. Liga a reacţionat avertizând că posturile respective nu au încă drepturile şi că nu a avut loc nicio licitaţie de vânzare. În luna aprilie preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, anunţa: "Pe 15 mai vom avea definitivarea contractelor cu televiziunile care vor da aceste meciuri şi vom anunţa care sunt posturile unde vor fi văzute meciurile din Liga 1 în următoarele sezoane". Banii obţinuţi din vânzarea drepturilor TV sunt vitali pentru toate cluburile din prima Ligă, asigurând o mare parte din bugetele anuale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o mare cacialma,firma care vrea sa televizeze este a lui paszkany,si prin cele 2 televiziuni vrea sa ne impuna meciurile sa dai si bani si sa dormi la meciuri f,f slabe mai bine cu acesti bani faci ceva folositor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb