"Druckfarben" a inaugurat noua sa fabrică în ţara noastră

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 octombrie 2007

Grupul de companii Druckfarben Hellas SA a organizat, ieri, la Bucureşti, inaugurarea noii sale fabrici, "Druckfarben România" cu o capacitate de producţie de 12.000 de tone de vopsele KRAFT pentru construcţii.

Valeriu Făgărăşan, director general al Druck-farben România, a analizat oportunităţile de dezvoltare pe care le oferă piaţa românească de vopsele pentru construcţii şi respectiv cea de cerneluri. Aceasta din urmă este estimată la 20 de milioane de euro, cu o tendinţă ascendentă de 10% până în 2010 şi cu un consum mediu de 200 gr. pe cap de locuitor. În mod analog, piaţa locală de vopsele este estimată la 170 de milioane de euro, producţia fiind apreciată la aproximativ 120.000 de tone, cu o tendinţă medie ascendentă de 15% până în 2010 şi cu un consum mediu de 5 kilograme pe cap de locuitor.

Druckfarben Hellas exportă cerneluri în România încă din 1997, vânzările din ultimii patru ani înregistrând o creştere de 25%-30%, şi deţine poziţia de lider, cu o cotă de piaţă de 35%. Activitatea de export în sectorul vopselelor a început în 2004 şi vânzările au înregistrat o creştere anuală de 80%, depăşind astfel ritmul de dezvoltare de 25% al pieţei. De importanţă majoră este cons-trucţia fabricii din România, a cărei poziţie geografică oferă un avantaj strategic în ceea ce priveşte proximitatea faţă de Moldova şi Ucraina.

Din suprafaţa totală de 40.000 mp deţinută de Druckfarben România, fabrica şi depozitele ocupă 5.300 mp. În prezent, în fabrica şi laboratoarele filialei lucrează 100 de angajaţi.

Strategia de dezvoltare a Druckfarben Româ-nia este axată pe implementarea unor soluţii moderne în sectorul cernelurilor pentru ambalaje fixe, pe cercetarea şi dezvoltarea vopselelor ecologice pentru construcţii.

Druckfarben activează pe piaţa elenă de cerneluri şi vopsele, producând şi comercializând vopsele pentru construcţii, cerneluri pentru ambalaje flexibile şi cerneluri offset. Compania este prezentă în Europa de Est prin filiale deschise în România, Serbia şi Bulgaria şi are reprezentanţi în Albania, Cipru şi Fosta Republică Iugoslavă Macedonia.

În primul semestru din 2007, cifra de afaceri consolidată a Grupului a totalizat 39,71 milioane de euro, cu 18,47% mai mult faţă de primul semestru din 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb