DSP Buzău, reclamată la Parchet după confirmările COVID-19 din Spitalul Judeţean

Ana Felea
Miscellanea / 22 mai 2020

DSP Buzău, reclamată la Parchet după confirmările COVID-19 din Spitalul Judeţean

După înregistrarea primelor cazuri de îmbolnăviri cu SAR-COV-2 în Spitalul Judeţean Buzău astăzi a venit şi primul dosar penal ca urmare a unei sesizări. Procurorii buzoieni vor face verificări ca urmare a unei reclamaţii depuse de o persoană fizică.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, un buzoian care s-a adresat Parchetului a reclamat faptul că Direcţia de Sănătate Publică Buzău nu ar fi dispus măsurile care se impuneau astfel încât să fie testaţi toţi angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus, atât în rândul cadrelor medicale cât şi printre pacienţi. Ca urmare a celor sesizate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis un dosar penal pentru "Zădărnicirea combaterii bolilor ".

"La data de 22.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracţiunea de "Zădărnicirea combaterii bolilor ", prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că, o persoană fizică, a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti. Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău", se arată în comunicatul de presă. În Spitalul Judeţean Buzău au fost confirmate cu coronavirus 16 cadre medicale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La o fabrica de confectii din Buzau, de langa Contactori, sunt cazuri de coronavirus. De 2saptamani oameni se imbolnavesc, dar patronul nu a inchis sectia. Sunt 30 de oameni bolnavi, 3 trei dintre ei au primit azi (05-06-2020)testele care confirma virusul. Aproape toti oamenii au fost la spital la urgente dar pana acum nimeni nu a facut nimic, a fost chemata si la fabrica salvarea pentru doi oameni dar nimeni nu a sesizat ca la doua, trei zile mai intra cineva in medical. Testul s-a facut doar celor trei persoana apropiate patronului. Imi cer scuze daca acest mesaj va deranjeaza. Va multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb