DSU răspunde acuzaţiilor aduse de Libertatea

A.P.
Comunicate de presă / 7 noiembrie 2020

DSU răspunde acuzaţiilor aduse de Libertatea

DSU răspunde acuzaţiilor diseminate de publicaţia Libertate precum că "Instituţiile conduse de Arafat şi Streinu Cercel decid care pacienţi cu Covid beneficiază de servicii medicale cu standard privat la Monza", printr-un comunicat de presă.

Conform instituţiei, în luna aprilie, în contextul epidemiei de coronavirus din România şi a legislaţiei în vigoare , companiile Auchan şi Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), au organizat un centru de spitalizare pentru persoane noncritice infectate cu noul Coronavirus SARS-CoV-2.

Apoi, în vară, ca urmare a creşterii constante a numărului de persoane infectate cu noul virus şi în vederea anticipării unei supraaglomerări în Unităţile de Primiri Urgenţe, DSU, Ministerul Sănătăţii, Institutul Matei Balş, cu sprijinul altor parteneri, a fost semnat un acord de comodat, prin care Spitalul Monza operează noua unitate modulară Chitila, ca punct de triaj pentru pacienţii cu simptomatologie uşoară.

Acest acord comun a fost trimis publicaţiei Libertatea, la cerere. În acest sens, unitatea modulară Chitila funcţionază STRICT ca PUNCT DE TRIAJ al pacienţilor infectaţi cu noul Coronavirus, fiind un centru de evaluare, unde pacienţii sunt supuşi mai multor analize de specialitate, pentru a fi mai apoi redirecţionaţi către spitalele de suport Covid.

Comunicatul precizeaă că spitalul modular Chitila este adresat persoanelor cu simptomatologie UŞOARĂ, în cadrul acestei unităţi spitaliceşti neexistând secţie de terapie intensivă, sau alte aparate indispensabile continuării îngrijirilor medicale care impun pacienţilor aflaţi în stare gravă (oxigen, monitoare, injectomate etc.)

Mai mult, Decizia trimiterii unor pacienţi cu simptomatologie uşoară către spitalul modular Chitila NU este luată de o singură persoană, în speţă de şeful DSU, dr. Raed Arafat sau de altă instituţie aflată în subordine.

În funcţie de disponibilitatea locurilor din spitale şi mai ales în ideea neaglomerării UPU-rilor cu pacienţi cu forme uşoare de Covid, se ia decizia trimiterii oricărui pacient cu astfel de simptomatologie la spitalul modular Chitila, pentru examinare.

Dată fiind situaţia unei supraaglomerări în UPU sau în camerele de gardă, pacienţii care prezintă simptome uşoare şi care solicită ajutor, înclusiv prin serviciul 112, aceştia pot fi examinaţi în cadrul secţiei modulare Chitila, iar mai apoi, la decizia medicilor, pot fi transferaţi în unităţi suport Covid. De asemmea, facem precizarea că în solicitarea publicaţiei Libertatea, trmisă prin poşta electronică

Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă NU figurează următoarea solicitare de interes public : "să explice care sunt criteriile în baza cărora sunt selecţionaţi pacienţii cu COVID care sunt direcţionaţi către Monza, Bucureştii Noi."

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie, conform Legii 544, ceea ce publicaţia Libertatea a solicitat, respectiv documentul/acordul/parteneriatul dintre DSU şi Spitalul Monza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb