Fostul preşedinte al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal), Dumitru Dragomir va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, în dosarul vânzării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti, potrivit surselor din presă.
Judecătorii au respins contestaţia procurorilor Parchetului Capitalei şi au menţinut o decizie a Tribunalului Bucureşti din 8 aprilie prin care s-a respins propunerea anchetatorilor de arestare preventivă a lui Dumitru Dragomir.
Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia oamenilor de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire, astfel încât aceştia rămân în arest pentru următoarele 30 de zile.
Dumitru Dragomir, Mihai Corbu şi Radu Arhire sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Pe 8 aprilie, Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie făcută propunerea pentru arestarea sa pentru 30 de zile. Poliţiştii au efectuat pe aceeaşi dată 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, inclusiv la sediul LPF şi la domiciliul fostului preşedinte al acestui for, Dumitru Dragomir, fiind vizate şapte persoane suspectate de evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane euro.
Omul de afaceri Radu Alexandru Mădălin Arhire a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii bucureşteni în acelaşi dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.
De asemenea, omul de afaceri Mihai Corbu, parte importantă în acest dosar, a fost reţinut, fiind propus pentru arestare preventivă.
În centrul anchetei se află Liga Profesionistă şi firma Capital Properties, deţinută de Mihai Corbu, care a încasat un comision de 2,25 milioane de euro, pentru că a intermediat vânzarea drepturilor TV în 2011, cu toate că acest lucru a avut loc în urma unei licitaţii. De altfel, sediul acestei firme a fost percheziţionat de poliţişti.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a făcut unele precizări legate de acţiunea care a avut loc pe 8 aprilie: "Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale. În cauză s-a început urmărirea penală".