DUPĂ BREXIT Germania şi Franţa plănuiesc o Europă mai integrată

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2016

O televiziune poloneză susţine că acesta este planul pentru crearea unui super-stat european

Parisul şi Berlinul vor să întărească integrarea în Uniunea Europeană, după referendumul britanic, susţinând un sistem de apărare, politici fiscale şi privind migraţia comune, potrivit unui memorandum citat de presa internaţională.

Miniştrii de externe german şi francez, Frank-Walter Steinmeier şi respectiv Jean-Marc Ayrault, au redactat un document de nouă pagini intitulat "O Europă puternică într-o lume a incertitudinilor", în care propun politici europene comune privind securitatea şi migraţia şi întărirea convergenţei economice, potrivit Reuters.

Recunoscând că Uniunea Europeană "este pusă dur la încercare", Frank-Walter Steinmeier şi Jean-Marc Ayrault au spus că blocul comunitar se confruntă cu o serie de crize în sudul şi estul său, în timp ce economia îşi revine cu greutate, relatează Agerpres.

"Pentru a evita eroziunea lentă şi tăcută a proiectului nostru european, trebuie să ne concentrăm mai mult pe lucrurile esenţiale şi pe a răspunde aşteptărilor concrete ale cetăţenilor noştri", se arată în document.

Cei doi miniştri, ai căror ţări se află la baza UE, au mai spus că este important să se recunoască faptul că statele membre au poziţii diferite în privinţa aprofundării integrării europene.

Steinmeier şi Ayrault au propus trei iniţiative: un Acord European de Securitate, o politică europeană comună privind azilul şi migraţia şi impulsionarea creşterii şi aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare.

Televiziunea de ştiri poloneză TVN a comentat că documentul reprezintă un plan pentru crearea unui super-stat, însă afirmaţia a fost respinsă de Ministerul de externe francez. Romain Nadal, purtător de cuvânt al ministerului, a spus, pentru Ria Novosti că "raportul a fost nefondat" şi că miniştri nu au făcut decât să discute consecinţele Brexitului.

Documentul citat propune ca UE să fie mai activă în managementul crizelor, prin introducerea unui Acord European pentru Securitate privind un număr de mijloace miliatre pentru gestionarea crizelor, incluzând forţe gata de intervenţie, planuri de cheltuieli comune în domeniul militar, precum şi investiţii în prevenţia conflictelor.

Acordul pune accent pe securitatea internă, menţionând crearea unei platforme europene pentru cooperate a serviciilor secrete, îmbunătăţirea schimbului de date şi stabilirea unui corp de protecţie civilă, la nivel european.

În document, influxul de migranţi în Europa este numit "provocarea pentru viitorul continentului", fiind precizat că blocul comunitar trebuie să îşi protejeze graniţele, în timp ce îşi păstrează angajamentul faţă de valorile umanitare.

De asemenea, documentul propune un buget comun pentru promovarea convergenţei economiilor, spre o creştere sustenabilă, care să asigure locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb