Membrii Consiliului de Supraveghere SIF Transilvania au revenit asupra declaraţiilor referitoare la intenţia de a nu candida pentru un post de membru în CS şi au solicitat înscrierea în lista candidaţilor, pentru alegerile de la Adunarea generală din 28 aprilie, conform unui raport al emitentului.
Decizia vine după ce, recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat Directoratul SIF Transilvania să asigure dezbaterea, la Adunarea Generală, a alegerii membrilor Consiliului de Supraveghere prin metoda votului cumulativ, în cazul aprobării acestei metode de către acţionari, aşa cum a solicitat un grup de acţionari cu un pachet de 5% din acţiunile companiei.
Anterior, SIF3 Transilvania anunţase că nu va aplica metoda votului cumulativ, având în vedere că membrii Consiliului de Supraveghere în funcţie au optat să nu-şi valorifice dreptul de a candida pentru alegerea unui nou consiliu.
Compania mai spusese că, până la data de 31 martie 2016, şi-au depus dosarul de candidatură pentru alegerea prin metoda votului cumulativ în funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania următorii: Constantin Frăţilă, Gabriela Alexe, Adrian Vascu, Radu Toia, Răzvan Alexandru Rusu şi Cristian Micu.
Conducerea SIF3 a susţinut că Radu Toia, Constantin Frăţilă şi Gabriela Alexe, "evaluaţi prin prisma criteriilor de evaluare stabilite de Regulamentul A.S.F. nr. 14/2015 şi procedurile interne aprobate în aplicarea acestui regulament, nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de alin. (4) al art. 4 din acest regulament".
ASF nu a fost de acord şi a spus că, în cazul în care societatea a decis prin politicile şi procedurile proprii faptul că evaluarea candidaţilor pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere are loc anterior desfăşurării AGA, acţionarii trebuie să fie informaţi cu privire la rezultatul evaluării urmând a-şi exercita în continuare votul, cunoscând toate informaţiile relevante cu privire la candidat, inclusiv riscul de a nu fi aprobat de către ASF în cazul în care aceasta constată neîndeplinirea cerinţelor prevăzute de reglementările în vigoare în vederea aprobării.
De asemenea, ASF opinează că "circumstanţa potrivit căreia prin renunţarea la a beneficia de dreptul administratorilor în funcţie de a fi înscrişi de drept pe lista de candidaţi, fapt ce a condus la scăderea numărului de candidaţi - 6 candidaţi, sub numărul de locuri disponibile - 7 membri CS, dar peste limita impusă de prevederile art. 124 din Regulament - 5 locuri, nu este de natură a afecta dreptul acţionarilor de a se exprima în cadrul adunării generale cu privire la punctul ce vizează alegerile".
ASF a amintit că potrivit articolului 124, din Regulamentul 1/2006, "Administratorii în funcţie până la data adunării generale sunt înscrişi de drept pe lista candidaţilor pentru alegerea în noul consiliu de administraţie".
La cererea grupului de acţionari cu 5,02%, AGA SIF3 va mai dezbate aprobarea remunerării acţionarilor SIF Transilvania prin distribuirea de dividende în numerar, ce vizează un randament de cel puţin 7% raportat la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul, pentru exerciţiile financiare 2016-2020.
Un alt punct solicitat este aprobarea derulării de programe de răscumpărare de acţiuni în vederea reducerii capitalului social în perioada 2016-2020, a căror dimensiune să fie cuprinsă - din totalul acţiunilor - între 2% şi 5% pe an, corelate cu situaţia financiară a societăţii - cu prezentarea şi aprobarea acestora în cadrul unei şedinţe AGEA, ce va fi convocată odată cu şedinţa AGOA de aprobare a situaţiilor financiare ale anilor 2016-2020.
Conducerea SIF3 Transilvania a propus acţionarilor un dividend brut de 0,02653 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, adică distribuirea către acţionari a sumei de 57,94 milioane de lei. Dividendul reprezintă un randament de 10% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 în anul 2015, conform emitentului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ACTIONAR în data de 18.04.2016, 08:46)
Suna a grup infractional organizat ceea ce au facut RAZGANDACII , pai nu au putut impiedica alegerile prin vot cumulative , si subit s-au razgandit , sa nu piarda ciolanul , poate mai prind si ei 2-3 locuri
1.1. DIICOT (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de carc otas în data de 18.04.2016, 10:10)
DIICOT Brasov s-o fi autosesizat ?
Directoratul impreuna cu C S ul au pus-o de o mnagla vizibila de la o posta !
2. fără titlu
(mesaj trimis de cineva în data de 18.04.2016, 10:25)
La ce varsta o vrea Fercala sa plece acasa?Sau poate il ingrijoreaza pensia prea mica?Cred ca va avea o pensie cat 10 medici sau cat 5 magistrati.Este drept ca a si contribuit, doar singur si-a facut salariul in ultimii douazeci si ceva de ani...
2.1. fercala (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de gigi rusu în data de 18.04.2016, 11:11)
ia de vedeti cat ia fercala, nu scrie pe nicaieri , scrie doar ca Szabo ia 7 salarii medii pe societate , deci 525 milioane lei vechi !
stiti cat ia fercala ? 11 salarii medii ,deci aprox 825 milioane lei vechi ! Q E D !
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.04.2016, 11:55)
fercala dispare in 2 saptamini. gata. s-a terminat . vin astialaltii
2.3. ..... cine vine ? (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de Cititor în data de 18.04.2016, 12:20)
Din pacate nu e nimeni serios care poate prelua aceasta institutie,cei care isi doresc acest lucru in momentul de fata,nu sunt departe de actualii.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.04.2016, 12:25)
Fercala nu trebuie sa dispara. Trebuie facut un audit in societate si apoi, in functie de rezultat TREBUIE TRASI LA RASPUNDERE atat Fercala cat si ceilalti din conducere. Prejudicile, daca exista, trebuie recuperate integral de la acestia.
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.04.2016, 12:34)
Stie cineva cine este in spatele tranzactiilor cu 32 de actiuni la SIF3 si cu 10 actiuni la SIF2 si SIF5, care de luni de zile forteaza caderea preturilor actiunilor prin manipularea pietei? Evident BVB, ASF, si altii nu intervin. Oare au acelasi interes? Sau sunt chiar ei?
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.04.2016, 14:31)
:))))))) buna gluma cu prejudiciul de recuperat..esti simpatic, ce bei? fac cinste