DUPĂ CE TRIBUNALUL A AMÂNAT, DIN NOU, CONFIRMAREA NOII METODE DE VÂNZARE "Oltchim" a extins termenul de depunere a ofertelor angajante pentru pachetele de active

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iunie 2017

"Oltchim" a extins termenul de depunere a ofertelor angajante pentru pachetele de active

"Oltchim" (OLT) a anunţat, ieri, că s-a extins termenul limită de depunere a ofertelor angajante în vederea achiziţionării pachetelor de active ale companiei, pentru data de 6 iulie 2017, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. Decizia a venit după ce Tribunalul Vâlcea a decis, miercuri, să amâne pronunţarea asupra confirmării modificării planului de reorganizare la data de 28 iunie 2017.

Autorităţile au anunţat, vara trecută, noua metodă de vânzare a "Oltchim" - prin împărţirea în nouă pachete de active.

Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele "Oltchim" vor fi oferite spre vânzare grupate în nouă pachete: Uzinele clor - alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică - Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică - Râmnicu Vâlcea.

Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea "Oltchim", dar fără succes.

Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare ar putea depune oferte definitive pentru cumpărarea activelor până la termenul limită din 26 iunie, a declarat marţi, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu, care se aşteaptă ca privatizarea companiei să fie un succes, conform News.ro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Recent, acţionarii Chimcomplex Borzeşti (CHOB) au aprobat participarea la procesul de achiziţionare a activelor "Oltchim", singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori.

De asemenea, AGA a decis atragerea unor împrumuturi în valoare maximă de 165 milioane de euro, în vederea completării fondurilor necesare achiziţionării activelor "Oltchim", de la una sau mai multe instituţii, dar şi garantarea creditelor cu ipoteci asupra activelor Oltchim.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ... ei nu sunt altceva mai bun decat statul

    1. exista suficienti oameni de valoare in cadrul Oltchim care sa poata implementa o strategie prin care Oltchim sa poata functiona la parametri nominali. Daca insa oameni de bine sunt de parere ca e nevoie pentru o investigatie relativ la ajutor de stat, daca ti se taie furnizarea de materie prima si inchei un contract de vanzare-cumparare a unui combinat petrochimic pe care ulterior nu il poti folosi deoarece Comisia Europeana nu te lasa sa achizitionezi si Petrochimia e intr-adevar putin mai greu sa te descurci. Insa cunoastem ca cei din est sunt invatati cu brutalitatea si chiar daca nu au observat cum domnul Treichl si-a majorat rezervele de profit cu 5,5 miliarde EUR in detrimentul rezervelor de prime de capital au observat totusi cat de rentabil este concernul Oltchim daca au trecut creanta de 70 milioane EUR de pe BCR pe ERSTE...

      Combinatul este mai mult decat vedem noi pentru ca este ceva strategic! Noi investitorii mici nu avem acces la toate informatiile. Daca am avea toate informatiile am putea sa intelegem ca o actiune OLT nu poate sa fie la pretul actual. Sper ca timpul sa-mi dea dreptate!

    O decimare a Oltchim nu e în interesul Oltchim ci al concurentei, eventual al creditorilor dornici să se îndestuleze cu orice pret!

    Vor suferi actionarii minoritari, cei care rămân la Oltchimul vânzător lipsit de activele capabile să aducă profit! 

    Practic actionarul majoritar își arată fața de indiferent față de Oltchim, de ce a fost sau ce ar mai putea fi Oltchim pentru economia națională și a județului! 

    Mereu s-a dorit un investitor strategic iar acum se dorește spargerea Oltchim!  

    În interesul cui? 

    În niciun caz al Oltchim-ului sau al binelui național! 

    E apt să preia Chimcomplex toate activele scoase la vânzare? 

    E apt să le ducă mai departe? 

    O hotărâre judecătorească de aprobare a spargerii Oltchim prin vânzare pe bucăți nu e împotriva proprietarilor Oltchim? 

    Cine decide asupra proprietății? 

    Administra torii? 

    Instanța? 

    Cine răspunde pentru încălcarea dreptului proprietarului 

    Cine e proprietarul Oltchim-ului??

    El ce zice? 

    1. Incepand cu investigatia Comisiei Europene din anul 2009 luna decembrie, continuand cu luarile de pozitie pe aceasta tema a unor concurenti, actionari, fonduri de investitii asupra acestei tematici, continuand cu achizitionarea rafinariei si combinatului petrochimic Pitesti, a neimplementarii majorarii de capital (care micsorare de facto nu a avut loc niciodata , aceasta nefiind aprobata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din noiembrie 2007 :-)), a prezentarii unui raport asupra cauzelor insolventei in anul 2013 care nu ia in considerare OMFP 1286 per 2012 al domnului ministru Florin Georgescu prin care a indreptat inadvertentele de contabilitate pe care Petrom le-a prezentat in rapoartele financiare din 2007 pana in 2012, Romania fiind probabil singura tara din Europa care raporteaza in momentul actual individual in IFRS in loc de Local Accounting Standards, punctul culminant fiind data de 7 martie 2012, moment in care la unison domnii Florin Georgescu, Bogdan Chiritioiu si Ponta declara ca decizia UE de a nu fi ajutor de stat a fost emisa pe 6 martie 2012;-) Si ca o intrebare de baraj; Daca in momentul actual nu se mai foloseste Romanian Accounting Standards de ce capitalul social este doar 34 milioane RON, desi clar in raportul financiar IFRS arata 1 MILIARD RON? Doar pentru ca pierderile acumulate sa creasca cu 980 milioane RON, asa cum a fost la Petrom pana in aprilie 2013 cand respectivul capital social a scazut de la 18 miliarde la 5 miliarde RON si pierderile acumulate au scazut corespunzator cu 13 miliarde.

      De aceea exista o mare dilema: cine se va incumeta sa cumpere un asemenea concern, a carui valoare este atat de stangaci ascunsa in omisiuni contabile incat singura posibilitate de a scapa de la plata de penalitati este aceea de a fi destructurata. Va avea oare curaj doamna Vestager sa aprobe aceasta vanzare pe active, fiind constienta ca raportul financiar al anului 2008 nici macar nu a fost citit de KPMG, din moment ce declaratiile asupra pierderilor acumulate sunt prezentate diferit in cadrul aceluiasi raport... 

    Domnule Make, in Ziarul de valcea din 12 martie 2017 este un articol interesant despre acest administrator special.:administratorul-speci al-de-la-oltchim-nu-a-depus-ni ciodata-rapoarte-lunare-de-act ivitate.

    Aceste rapoarte lunare de activitate aratau cum s-au cheltuit banii societatii, cum s-au facut discriminari intre disponibilizati si salariati, intre disponibilizati... cum s-au facut platile catre cei care s-au angajat administratorii judiciari...

    Cercetati cu mai multa atentie toate aceste aspecte si nu-i mai publicati pe acesti "tovarasi" administratori. Sunt niste impostori. 

    1. In definitiv daca ne conduc altii de ce mai existam. Nu trebuie sa vindem.. Trebuie sa administram averea noastra!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb