DUPĂ DEMISIA ANEI BOBIRCĂ ŞI A LUI RADU HANGA  Consiliul SIF5 a aprobat componenţa actualizată a comitetelor consultative

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2020

Consiliul SIF5 a aprobat componenţa actualizată a comitetelor consultative

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a aprobat, la finele săptămânii trecute, componenţa actualizată a comitetelor consultative de la nivelul board-ului societăţii, se arată într-un raport al SIF-ului din Craiova remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, noua formulă a Comitetului de Nominalizare şi Remunerare este dată de: Nicolae Stoian - preşedinte, administrator neexecutiv - independent; Anina Radu - administrator neexectutiv şi Carmen Popa - admi­nistrator neexectutiv.

Şi noua componenţă a Comitetului de Audit are acceeşi structură, în timp ce formula Comitetului de Politici Investiţionale - Strategii s-a păstrat, fiind formată tot din Nicolae Stoian - preşedinte, administrator neexecutiv - independent; Anina Radu şi Carmen Popa administratori neexecutivi.

Sunt modificări apărute după ce, recent, Radu Hanga şi Ana Bobircă au demisionat din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia, în urma evenimentelor din data de 28 aprilie, când la Craiova o serie de investitori ai SIF-ului, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, la acea dată au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

În cazul celei conduse de Ciurezu, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, în vreme ce acţionarii ce au participat la adunarea prezidată de Buşu, le-au respins.

De asemenea, la adunarea desfăşurată în afara clădirii a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor tuturor administratorilor SIF Oltenia cu excepţia lui Cristian Buşu, precum şi încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu, din poziţia de director general al SIF-ului. În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat de la tranzacţionare acţiunile SIF5 începând din 29 aprilie, pentru ca în 11 mai supraveghetorul pieţei să ridice măsura, având în vedere o serie de elemente între care faptul că acţionarii au fost informaţi cu privire la ambele hotărâri ale adunărilor generale, ce au fost publicate pe site-ul BVB, sau că instanţele de judecată au competenţă exclusivă în ceea ce priveşte stabilirea legalităţii hotărârilor AGO.

Alte elemente ce au stat la baza ASF ţin de faptul că părţile implicate s-au adresat instanţelor de judecată competente şi au solicitat suspendarea/anularea hotărârilor în cauză.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. fara hanga si bobirca ce se face sifonul baieti? mari caractere aia doi. mare pierdere pentru actionari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb