DUPĂ O ZI DE AVANS Euro pierde din nou teren în faţa dolarului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2015

Banca centrală americană sugerează că anul acesta va majora dobânzile, dar înrăutăţeşte prognozele de creştere a PIB-ului SUA

Euro s-a depreciat cu aproape 2% ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, după ce, în ziua precedentă, moneda SUA a fost cea care pierduse teren în urma reuniunii de politică monetară a băncii centrale americane (Federal Reserve - Fed), care a sugerat că majorarea dobânzilor va fi făcută mai târziu decât arătau aşteptările.

Miercuri, Fed a mai făcut un pas spre prima majorare a dobânzii de politică monetară de după 2006, renunţând să mai promită, ca de obicei, "răbdare" înainte să decidă creşterea costului împrumuturilor, ceea ce, potrivit analiştilor, înseamnă că o majorare a dobânzii cheie în SUA este posibilă în lunile următoare.

Totuşi, Fed a subliniat că nu a luat încă o decizie cu privire la momentul primei majorări a dobânzii, adăugând că este puţin probabil ca o astfel de măsură să fie stabilită la reuniunea din aprilie.

"Comitetul de politică monetară estimează că momentul oportun pentru majorarea dobânzii va fi atunci când va vedea noi progrese pe piaţa muncii şi are încredere că inflaţia va reveni la ţinta de 2%", a informat Fed.

Miercuri, anunţul băncii centrale americane a tăiat aproape 1% din dolar, raportat la euro, însă ieri, după ce piaţa a "digerat" afirmaţiile conducerii Fed, dolarul a crescut. La ora 10.54, moneda SUA urcase cu 1,8%, atingând un curs de 1,0670 unităţi/euro.

De menţionat că Fed a dat publicităţii noile sale prognoze de creştere şi inflaţie potrivit cărora, în 2015, PIB-ul SUA va avea o expansiune de 2,3-2,7%. Estimarea a fost redusă de la cea de 2,6-3%, lansată în luna decembrie. În 2014, economia americană a înregistrat o creştere de 2,4%.

De asemenea, Fed aşteaptă o rată anuală a inflaţiei de 0,6-0,8% în 2015, comparativ cu 1-1,6%, cât a fost estimarea precedentă.

Analiştii aşteaptă ca Fed să înceapă să majoreze dobânda cheie în iunie sau septembrie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb