DUPĂ OPT ZILE DE DECLIN Euro se redresează, apropiindu-se de 1,30 dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 mai 2012

Euro se redresează, apropiindu-se de 1,30 dolari

Moneda unică europeană s-a redresat ieri, pe pieţele externe, lăsând în urmă cursul minim al ultimelor trei luni faţă de dolar, după ce oficialii zonei euro au confirmat plata unei tranşe din sprijinul destinat Greciei. În plus, temerile privind situaţia Greciei s-au mai redus în condiţiile în care fostul ministru elen de Finanţe, Evangelos Venizelos, încerca să formeze o nouă coaliţie de guvernământ la Atena.

Euro a urcat cu 0,3% la ora 10.40, pe piaţa din New York, ajungând la 1,2969 dolari. Astfel, moneda împărţită de 17 state din UE a pus capăt unei perioade de opt zile de depreciere.

Olivier Bailly, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, ieri: "Necesarul de finanţare al Greciei este acoperit. Grecia poate continua să funcţioneze în baza plăţii făcute către Atena".

Afirmaţiile lui Olivier Bailly vin după ce Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară (EFSF) a decis, miercuri seara, să blocheze un miliard de euro din cele 5,2 miliarde pe care urma să le plătească ieri Greciei, res-pectiv să amâne acest rest de plată până în iunie, din cauza incertitudinilor politice din ţară. Responsabilii zonei euro au considerat că miliardul de euro nu îi este necesar Greciei mai devreme de luna iunie, însă au declarat că acest rest va fi plătit la timp pentru acoperirea nevoilor viitoare de finanţare ale ţării.

Aprecierea monedei europene, respectiv declinul celei americane, au generat ascensiunea cotaţiei aurului. Preţul metalului preţios cu livrare în iunie a crescut cu 0,3% la ora 10.23, la Comex New York, ajungând la 1.598,60 dolari/uncie. Săptămâna aceasta, preţul aurului a scăzut cu 3%, pe fondul temerilor legate de adâncirea crizei datoriilor din zona euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb