DUPĂ PIERDEREA DIN IANUARIE-MARTIE 2021 Firebyte Games raportează un mic profit, în primele trei luni ale acestui an

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai 2022

Firebyte Games raportează un mic profit, în primele trei luni ale acestui an

Afaceri de aproape 1,6 milioane de lei, cu mult peste cele din primul trimestru al anului trecut Acţiunile FRB se tranzacţionează sub preţul din plasamentul privat

Firebyte Games (FRB), producător de jocuri video listat anul trecut în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a obţinut în primele trei luni ale anului un profit net de 0,19 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,71 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut, în condiţiile creşterii puternice a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 1,58 milioane de lei, cu mult peste cea de 0,13 milioane de lei din primele trei luni ale lui 2021, pe fondul creşterii sumelor obţinute de la partenerii externi pentru dezvoltarea de jocuri hypercasual în baza parteneriatelor de tip "revenue-share", conform raportului companiei.

Pe de altă parte, pe fondul creşterii volumului activităţii, cheltuielile de exploatare ale Firebyte Games au crescut accelerat, de la 0,68 milioane de lei, la 1,39 milioane de lei în primele trei luni ale aceastui an. Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 0,41 milioane de lei, cu 58% peste cele din primul trimestru al anului curent, în vreme ce alte cheltuieli din exploatare au fost de 0,91 milioane de lei, în urcare cu 119%, pentru acelaşi interval de raportare.

"Creşterea altor cheltuieli din exploatare a fost dată, în principal, de amploarea semnificativă a dimensiunii afacerii, în special de costurile mai mari cu colaboratorii externi (free-lanceri), costul crescut al serviciilor terţe privind identificarea şi recrutarea unor specialişti cu experienţă în dezvoltarea de jocuri mobile", se arată în raport.

În aceste condiţii, producătorul de jocuri video a raportat pentru primele trei luni ale anului un rezultat din exploatare de 0,22 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,56 milioane de lei în intervalul ianuarie-martie 2021, rezultat erodat de o mică pierdere financiară.

Acţiunile FRB au intrat la tranzacţionare în Piaţa AeRO în luna aprilie a anului trecut, după derularea unui plasament privat ce s-a încheiat la 0,56 lei/acţiune. Ieri, la ora 15:30, acţiunile FRB se tranzacţionau la preţul unitar de 0,494 lei.

La finele anului trecut, BRK Financial Group avea 37,9% din companie, în vreme ce SAI Broker, societate controlată de BRK, deţinea 14% din Firebyte Games. Evaluarea bursieră a producătorului de jocuri video se ridică la aproape 22 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. recunosc sunt plin de frustrari si de ....prostie,am acuzat ca FRB va raporta pierderi la T1 2022,acum imi fac meaculpa fata de toti pe care i-am acuzat gratuit,sper sa ma vindec de aceste rautati....

    nu intelege nimeni ce se petrece la FRB , lipsa de comunicare ,rapoartele de pe bvb trunchiate

    1. si parca totul devine mai clar, nu?

      ce vor sa faca cu proiectul ala crypto? e toata echipa lor implicata apare pe site la team..si totusi zic ca iau doar 4% din ''coin''uri...

    SOPul e de toată jena!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb