DUPĂ PRIMELE 11 LUNI ALE ANULUI Numele mari ale economiei britanice au înregistrat evoluţii diferite la bursă

F. A.
Comunicate de presă / 18 decembrie 2012

Numele mari ale economiei britanice au înregistrat evoluţii diferite la bursă după primele 11 luni ale anului, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Băncile britanice Barclay şi HSBC sau înregistrat creşteri considerabile, de circa 36% şi de aproape 28%, după primele 11 luni ale anului, se menţionează în comunicat.

Acţiunile Marks& Spencer au înregistrat o apreciere de cca 23% pe bursă după primele 11 luni din 2012, iar SABMiller, un renumit producător mondial de bere, a înregistrat o apreciere de cca 22% în aceeaşi perioadă.

Victor Safta, Director General Noble Securities - sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding a afirmat că: "În ansamblul său, piaţa europeană nu a fost favorabilă retailerilor în acest an; cu toate acestea, cei care au adoptat strategiile şi managementul potrivit au putut înregistrat profituri remarcabile: unii au acţionat geografic, stimulând mai mult diferite pieţe, alţii s-au orientat asupra diversificării canalelor de vânzări, etc.", se precizează în comunicat.

Acţiunile GlaxoSmithKline au marcat o depreciere de la începutul anului şi până la finele lunii noiembrie (cca 10%), pe fondul veniturilor în scădere înregistrate de compania farmaceutică în Europa.

Compania britanică Vodafone a înregistrat rezultate favorabile pe pieţele emergente, dar se confruntă cu declinul vânzărilor în unele ţări din Europa ca urmare a crizei şi reducerii cheltuielilor populaţiei şi a firmelor. Acest fenomen s-a reflectat în scăderea valorii acţiunilor sale (cca 11% după primele 11 luni ale anului).

Acţiunile Tesco, un important retailer mondial, s-au depreciat cu aproximativ 20% în perioada precizată, conform aceluiaşi comunicat.

"Românii au acces la instrumente financiare bazate pe acţiuni din toată lumea, prin intermediul platformelor online de tranzacţionare; aceste instrumente permit realizarea de profit atât în situaţia în care o acţiune se apreciază, cât şi în cazul în care aceasta scade: important este ca investitorul să cunoască piaţa de profil, să fie informat privind companiile în ale căror acţiuni doreşte să investească şi, desigur, să lanseze fiecare tranzacţie potrivit tendinţei de evoluţie a acţiunii respective", a arătat Victor Safta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb