DUPĂ PRIMELE TREI LUNI DIN ACEST AN, Oil Terminal şi-a redus pierderea cu 85,5%

Diana Enache
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2013

Oil Terminal şi-a redus pierderea cu 85,5%

Scandalul dintre acţionari continuă

Oil Terminal (simbol OIL) a înregistrat, după primele trei luni ale acestui an, o pierdere de 2,07 milioane lei, cu 85,5% mai redusă decât pierderea din perioada similară a anului trecut, se arată într-un raport al companiei.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 23,7 milioane lei, în primul trimes­tru al acestui an, cu 6% sub cea din intervalul similar al anului trecut.

Venituri totale ale Oil Terminal, în perioada ianuarie-martie 2013, au fost de 23,78 milioane lei, cu 6,5% mai mici decât veniturile înregistrate în perioada similară din 2012, iar cheltuieli totale au fost de 25,8 milioane lei, în scădere cu 3% faţă de cele din ianuarie-martie 2012.

"Rezultatul brut în trimestrul I din acest an a fost influenţat de nerealizarea programului fizic de prestaţii cu 112 mii tone şi, implicit, a veniturilor totale cu 2.095 mii lei faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli", se mai arată în raport.

În urma Adunării Generale a Acţionarilor din 25 aprilie, acţionarii Oil Terminal au decis acordarea de dividende în valoare de 496.313 de lei. Astfel, dividendul brut pe acţiune este de 0,00085214 lei/acţiune.

Dan Bărbulescu: "Directorul general al Oil Terminal continuă să manipuleze indicatorii de performanţă proprii"

"Deşi compania Oil Terminal a trecut pe pierderi după primul trimestru 2013 şi nu îşi îndeplineşte bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2013 aprobat în AGA, directorul general (n.r. Viorel Ciutureanu) continuă să manipuleze indicatorii de performanţă proprii, astfel încât depăşeşte cu 5% gradul de îndeplinire al indicatorilor de performanţă," consideră Dan Bărbulescu, fost administrator al Oil Terminal. Domnia sa precizează că, în cazul rezultatului brut este calculată o realizare de 88%, deşi compania nu a realizat profit, ci chiar a trecut pe pierdere de două milioane lei.

Dan Bărbulescu acuză: "Aşa se manipulează performanţele manageriale de zeci de ani la toate societăţile de stat (inclusiv la Oltchim) prin încurajarea furtului sistematizat şi având complicitatea autorităţilor în AGA şi CA. Având în vedere starea de pasivitate a factorilor de decizie din Ministerul Economiei, prin lipsa oricărui răspuns la petiţiile mele faţă de fraudele şi prejudiciile demons­trate de ANAF la Oil Terminal, constat că se perpetuează < fapte care presupun o încălcare a legii, a deontologiei profesionale sau a principiilor bunei administrări, eficienţei, eficacităţii, economicităţii şi transparenţei > aşa cum sunt descrise în articolul 3 litera a) din legea Avertizorului de Integritate 571/2004".

Contactat de ziarul BURSA pentru a-şi exprima punctul de vedere, domnul Ciutureanu nu a dorit să comenteze acuzaţiile lui Dan Bărbulescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb