Early Game Ventures lansează cel de-al doilea fond de investiţii

R.S.
Miscellanea / 9 mai

Early Game Ventures lansează cel de-al doilea fond de investiţii

Pe 25 aprilie a avut loc semnarea care marchează lansarea oficială a celui de-a doilea fond de investiţii Early Game Ventures, în valoarea totală de 60 de milioane de euro.

Noul fond va investi exclusiv în start-up-uri de tehnologie aflate la început de drum, continuând teza primului fond Early Game, cu focus pe domenii precum securitate cibernetică, developer tools, enterprise software, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Fondurile din care va investi EGV II provin atât de la parteneri instituţionali si persoane fizice care au investit şi în primul fond EGV, cât şi de la noi investitori. Fondul beneficiază de o investiţie de 30 milioane euro din partea Recovery Equity Fund, administrat de către European Investment Fund şi finanţat prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă în cadrul Next Generation EU. Aprobarea pentru această investiţie a fost primită cu mai puţin de două luni în urmă, la finalul lunii februarie 2024, echipa de management reuşind să lanseze noul fond într-un timp record.

Dimensiunea ţintă a noului fond este de 60 de milioane de euro, iar echipa Early Game se pregăteşte deja pentru closing-ul final, potrivit comunicatului.

"Suntem recunoscători tuturor investitorilor care au crezut în noi şi care au ales să ni se alăture în continuarea misiunii de a găsi şi investi în cele mai bune startupuri tech din România şi CEE. Este o confirmare importantă a muncii noastre faptul că, într-un context economic dificil, am reuşit să atragem finanţarea privată necesară şi că, în foarte scurt timp, vom semna şi closing-ul final, la dimensiunea de 60 milioane de euro. Nu mulţi manageri se pot lăuda cu fonduri de VC supra-subscrise în această perioadă. Mulţumim, de asemenea, tuturor investitorilor din Fondul I care ne-au sprijinit încă din 2018 în acest proces. Suntem convinşi că, în următorii 5 ani, vom reuşi să identificăm şi să accelerăm dezvoltarea celor mai promiţătoare companii tehnologice din regiune", spune Cristian Munteanu, Managing Partner EGV.

"Căutam fondatori care trăiesc în viitor şi ne concentrăm eforturile în a le da combustibil pentru a-şi atinge obiectivele. Combustibil înseamnă nu doar bani, ci şi networking, suport, ajutor în a evita greşeli, ajutor în a-şi pune întrebările potrivite, ajutor în a găsi clienţi, ajutor în a ridica următoarea runda de investiţii. Sunt sigur că-i vom găsi", a declarat Dan Călugăreanu, Partener EGV, se menţionează în comunicat.

"Suntem deosebit de bucuroşi că vom putea să sprijinim mai mulţi tineri antreprenori care aspiră să construiască afaceri la scară globală pornind din România. Mai ales că putem face asta cu capital românesc şi capital atras pentru România. Adăugăm de asemenea o componentă regională noului fond, reuşind să atragem capital privat din afara ţării pe care dorim să îl utilizăm investind în start-up-uri din regiune", a precizat Florin Vişa, Partener EGV.

Cristian Munteanu este printre foarte puţinii manageri de fonduri VC din regiune cu experienţă de fondator de startup-uri tech, atât în România cât şi în Silicon Valley.

Alături de Cristian Munteanu, echipa de parteneri ai EGV II este completată de Dan Călugăreanu şi Florin Vişa.

Dan Călugăreanu, Partener şi în primul fond EGV, îşi continuă activitatea de investitor profesionist în ambele fonduri administrate de Early Game. Înainte de a deveni Partener la Early Game, Dan Călugăreanu a fost Chairman al Tech Angels, dar şi angel investor.

Florin Vişa, având 24 de ani de experienţă în investiţii private equity, venture capital, M&A şi corporate finance în Europa Centrală şi de Est, s-a alăturat EGV odată cu demararea negocierilor pentru acest al doilea fond, se precizează în comunicat.

În ultimele luni, echipa EGV II a derulat o campanie intensivă de identificare a unor tinere companii tehnologice cu potenţial, urmând a anunţa în curând primele investiţii din acest nou fond.

Recent, echipa Early Game a anunţat şi un nou exit din EGV Fund I, compania americană de management pentru activele software PDQ achiziţionând CODA Intelligence, companie specializată în soluţii de cybersecurity şi una dintre primele investiţii ale Early Game.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb