Economia Chinei a crescut mult peste aşteptările analiştilor

Cristina Radu
Internaţional / 17 iulie 2017

Economia Chinei a crescut mult peste aşteptările analiştilor

Creşterea economică a Chinei a depăşit aşteptările încă din trimestrul din iunie, cu o creştere a PIB-ului de 6,9% faţă de 2016, potrivit Business Insider. Stabilitatea a fost neobişnuită în comparaţie cu cea a altor economii majore în aceeaşi perioadă.

Guvernul chinez a afirmat anterior că urmăreşte o rată minimă de creştere de 6,5% în acest an, rezultat care pare mai mult decât realizabil, având în vedere puterea înregistrată în prima jumătate a anului, conform sursei. Cifra a depăşit previziunile de creştere de 6,8% şi reprezintă al zecelea raport PIB consecutiv în care rata anuală de creştere a fost în conformitate cu aşteptările sau le-a depăşit cu 0,1%.

Pentru acest trimestru, Biroul Naţional de Statistică al Chinei (NBS) a declarat că economia a crescut cu 1,7% în termeni ajustaţi sezonier, în conformitate cu aşteptările, dar mai mare decât creşterea de 1,3% raportată în trimestrul din martie. În ciuda rezultatelor, NBS a spus că există "încă mulţi factori instabili în străinătate, iar contradicţiile structurale pe termen lung rămân proeminente la domiciliu".

NBS a declarat: "Economia naţională a înregistrat un impuls vizibil şi o creştere constantă, creşterea ocupării forţei de muncă, stabilizarea preţurilor, creşterea veniturilor şi optimizarea structurilor...În general, economia naţională a menţinut ritmul dezvoltării durabile şi sănătoase în prima jumătate a anului 2017, stabilind o bază solidă pentru atingerea ţintei anuale şi a performanţei mai bune".

NBS a precizat că supracapacitatea a fost "abordată într-un mod bine ordonat", menţionând că ratele de utilizare a capacităţii în sectorul industrial la nivel naţional au crescut de la un an în timp ce inventarul imobiliar "a continuat să fie redus". Acesta a mai spus că efectul de levier al întreprinderilor "a fost redus".

NBS a spus că PIB-ul pentru industriile terţiare: servicii, a crescut cu 7,7%, depăşind creşterea industriilor secundare şi primare de 6,4% şi 3,5% din aceeaşi perioadă.

La fel ca raportul PIB, datele separate despre producţia industrială, vânzările cu amănuntul şi investiţiile imobiliare urbane au depăşit aşteptările pieţei pentru iunie.

NBS a spus că producţia industrială a crescut cu 7,6% de la an la an pentru iunie, egalând cel mai rapid ritm de creştere raportat din decembrie 2014. A fost cu mult peste rata de 6,5% înregistrată în mai şi a depăşit aşteptările pentru luna respectivă.

Vânzările cu amănuntul s-au ridicat cu 11% faţă de 2016. Aceasta a fost cea mai rapidă creştere anuală din decembrie 2015, urcând de la nivelul de 10,7% din mai.

Totodată, acestea au bătut previziunile pentru o moderare de până la 10,6%. Investiţile urbane pentru active fixe au crescut cu 8,6% în perioada ianuarie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, depăşind ritmul de 8,5% aşteptat. Cifra a rămas neschimbată faţă de nivelul raportat în primele cinci luni ale anului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb