EFIN:  54% la sută dintre cetăţeni preferă depozitele pe termen mediu

F.A.
Bănci-Asigurări / 8 august 2013

Peste jumătate dintre cetăţeni (54%) aleg produsele de economisire pe termen mediu (şase luni), se arată într-un sondaj realizat de Millennium Bank şi portalul de servicii financiare Efin.ro.

Aproximativ 70% dintre persoanele intervievate au răspuns pozitiv la întrebarea dacă obişnuiesc să facă economii, iar cele mai multe (54%) au declarat că îşi ţin economiile la bancă, conform studiului.

Referitor la moneda în care ar alege să economisească, 76% au afirmat că ar opta pentru produse în lei.

"Deplasarea către moneda naţională atât în ceea ce priveşte creditele, cât şi depozitele reprezintă o creştere a încrederii populaţiei în moneda naţională. Desigur, nu trebuie neglijat nici aspectul ratelor dobânzii la depozite, substanţial mai mare la lei decât la valută", a afirmat Dragoş Cabat, Managing Partner la Efin.ro.

Calitatea serviciilor oferite de instituţia financiară cu care lucrează deja reprezintă principalul criteriu de care ţin cont cei care sunt "în căutarea unei bănci la care să îşi ţină economiile" (35%), în timp ce pentru 33% dobanda reprezintă principalul factor, se mai arată în concluziile sondajului.

În ceea ce priveşte tipul produsului de economisire pentru care ar opta, peste un sfert dintre respondenţi ar alege un cont de economii, în timp ce 20% dintre aceştia s-ar orienta către un depozit la termen standard.

"Conturile de economii au < < prins > > la populaţie prin aceea că oferă dobânzi mai atractive şi, în acelaşi timp, flexibilitate în depunerea sumelor economisite lunar. În plus, băncile comerciale au avut campanii de marketing susţinute pentru aceste produse, explicandu-le clienţilor în mod extensiv avantajele oferite de aceste produse", a precizat Dragoş Cabat.

Principala sursă de informare, pentru aproximativ 56% dintre persoanele interesate de realizarea unui depozit bancar, este Internetul, în timp ce 24% dintre apelează la sistemul tradiţional de selecţie (merg în sucursalele bancilor), iar 8% preferă să obţină informaţii de la colegi/prieteni/familie, precizează sursa citată.

Peste 40% dintre cetăţeni preferă să pună bani deoparte vara (43%), în timp ce 23% consideră că iarna reuşesc să economisească cel mai mult.

"Acest rezultat pare contrar ideii că vara cheltuim mai mult pentru vacanţe, deci gradul de economisire ar trebui sa fie mai mic. În realitate, o parte importantă dintre noi obţin venituri de natură sezonieră. În lunile de vară avem mai mulţi bani, iar costurile de subzistenţă sunt mai mici, în consecinţă putem pune deoparte ceva bani. Un procent redus dintre cetăţeni îşi permit o vacanţă extinsă în timpul verii", a subliniat Dragos Cabat.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 15-23 iulie, pe un eşantion de 427 de respondenţi pe baza unui chestionar structurat pe opt întrebări cu răspunsuri multiple.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb