EIOPA AVERTIZEAZĂ  Solvabilitatea asiguratorilor europeni se deteriorează

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 iunie 2012

Solvabilitatea companiilor europene de asigurări a început să se deterioreze uşor din cauza nivelului scăzut al dobânzilor şi a turbulenţelor de pe piaţă provocate de criza datoriilor din zona euro, a anunţat luni Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În raportul său bianual privind stabilitatea financiară, EIOPA susţine că primii 20 de asiguratori europeni (printre care se numără Allianz, Axa, Generali şi Prudential) sunt într-o stare financiară generală bună, în condiţiile în care rezervele medii de capital sunt la 200% faţă de minimul cerut, însă indicatorii lor de solvabilitate "au început să scadă uşor".

Companiile de asigurări generează veniturile necesare cu care să facă plăţi prin investiţii în bonduri şi acţiuni, iar acest sector a avut de suferit în condiţiile în care dobânzile scăzute au redus randamentele generate de obligaţiunile guvernamentale solide.

Potrivit EIOPA capacitatea companiilor de asigurări de a face faţă acestui mediu de dobânzi reduse ar putea fi subminată de "un eşec al guvernelor de a-şi stabiliza situaţiile fiscale sau o soluţionare distructivă a riscului valutar". EIOPA a mai avertizat că nivelul redus al dobânzilor afectează şi contribuţiile fondurilor de pensii, ale căror plăţi depind de performanţa fondurilor în care investesc.

Directiva Solvency II a Uniunii Europene va institui, din 2013, un set comun de reguli privind solvabilitatea asiguratorilor europeni, inclusiv reglementări privind necesarul de capital pentru acoperirea riscurilor societăţilor de asigurări.

De asemenea, va armoniza standardele instituţiilor de supraveghere în acest domeniu din cele 27 de state membre şi va încuraja cooperarea între acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb