"Electrica": Profit mai mare cu 350%, la nouă luni

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 octombrie 2011

Anul trecut, profitul "Electrica" a scăzut simţitor, în urma constituirii de provizioane la datoriile CFR şi "Oltchim"

"Electrica" a realizat un profit brut estimat de 142 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 350% mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut şi cu 300% mai mult faţă de profitul total din 2010, au anunţat reprezentanţii grupului. Aceste rezultate au fost obţinute în condiţiile în care, doar în primele şase luni ale lui 2010, profitul Societăţii de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice SC "Electrica" SA s-a ridicat la 131 milioane de lei, cu doar 11 milioane de lei mai puţin faţă de profitul din perioada ianuarie-septembrie 2011.

Ioan Folescu, directorul "Electrica", ne-a explicat, ieri, de ce, totuşi, câştigul din acest an este mult mai mare faţă de cel din 2010: "În august anul trecut, după ce am înregis-trat acel profit, au fost făcute provizioane la datoriile neplătite ale CFR şi < Oltchim >. Acestea sunt cheltuieli pe care le-am scăzut din câştigul grupului, nişte cheltuieli atât de mari că ne-au tras foarte mult înapoi. Pe grup, am avut un mic profit, dar la nivelul societăţilor < Electrica Serv > şi < Electrica Furnizare > au fost pierderi".

Domnia sa ne-a precizat că, până la finalul acestui an, grupul va continua să facă profit, întrucât, în acest an, nu au mai fost constituite provizioane.

CFR are datorii cumulate către Filiala de Furnizare a Energiei Electrice de circa 745 milioane lei, ne-a spus, recent, Ioan Folescu, într-un interviu, adăugând că, pentru recuperarea creanţelor, compania va continua acţiunea în instanţă. În prima jumătate a anului în curs, "Electrica" a avut o cifră de afaceri de peste 2,67 miliarde lei, faţă de 2,31 miliarde lei - valoarea afacerilor realizate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea investiţiilor programate de "Electrica" pentru anul în curs, conform Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) aprobat, se ridică la 622 milioane de lei, aproximativ 70% dintre acestea având termen de realizare în 2011.

În primele şase luni ale lui 2011, "Electrica" împreună cu filialele sale au realizat 21% din programul total de investiţii al acestui an, cheltuind 130 de milioane de lei.

Compania are în curs de realizare două parcuri eoliene - la Chimogeni, judeţul Constanţa şi Frumuşiţa, judeţul Galaţi.

Societatea de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice SC "Electrica" SA a avut, anul trecut, un profit de 32,28 milioane lei, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Cifra de afaceri a fost de circa un miliard de lei.

Datoriile companiei s-au ridicat la 258 milioane de lei, în timp ce creanţele au atins valoarea de 224 milioane de lei.

Grupul "Electrica" deţine şase societăţi comerciale, cu activităţi în domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică şi în domeniul serviciilor de mentenanţă a reţelelor electrice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb