Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul "Gala Bute"

Elena Deacu
Anticorupţie / 25 februarie 2015

Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul "Gala Bute"

Actualizare 16:46 Udrea a fost dusă în Arestul Central al Poliţiei Capitalei

---

Actualizare 14:56

Instanţa supremă a decis, miercuri, să admită cererea arestării preventive pentru 30 de zile a Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", aceasta urmând să fie încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei.

"Dispune arestarea preventivă a inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015", se arată în pronunţarea ÎCCJ.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată de avocaţii Elenei Udrea în termen de 48 de ore.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Judecătorul a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, aceasta urmând să fie dusă în Arestul central al Poliţiei Capitalei.

---

Actualizare 09:52 Udrea: "Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL"

Elena Udrea a plecat de la ÎCCJ, unde a făcut declaraţii, cu ochii în lacrimi, despre situaţia sa, şi a spus că va aştepta acasă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de procurorii DNA în dosarul Gala Bute", precizând că ştia că Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL.

"Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL. Nu ştiam exact cu ce bani şi cu ce sumă (...) De ce vă prefaceţi că nu ştiţi? Politicienii, presa toţi se fac că nu ştiu. Aşa se finanţează campaniile electorale. Să-i întrebaţi pe Victor Ponta sau Klaus Iohannis cum şi-au finanţat ei campaniile electorale (...) Am tot ceea ce au toţi politicienii şi cu bune, şi cu rele", a declarat Elena Udrea.

---

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă în această dimineaţă începând cu ora 08.00 cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea, acuzată de luare de mită în dosarul "Gala Bute".

Cererea DNA privind încuviinţarea arestării preventive în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este acuzată de trei infracţiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de Plenul Camerei Deputaţilor cu 170 de voturi "pentru" şi 118 "împotriva".

Şi solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale a fostului ministru a trecut cu 218 voturi "pentru" şi 76 "împotriva".

Iniţial, Elena Udrea a fost acuzată în acest dosar de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, luare de mită.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită, acesta fiind şi motivul pentru care se solicită arestarea preventivă.

Elena Udrea a postat, marţi, un mesaj pe Facebook, în care arată că opt cereri de arestare preventivă şi urmărire penală au fost formulate, în două săptămâni, de procurori împotriva sa, dintre care trei în numai două ore, şi adaugă: "Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?"

Postarea Elenei Udrea pe Facebook începe cu întrebarea: "Nu mai bine mă ardeţi pe rug?".

Ea precizează că "opt cereri de arestare preventivă şi urmărire penală în două săptămâni au fost formulate de procurori împotriva sa, dintre care trei în numai două ore!".

"Nu există, se pare, un infractor mai mare în România! Totul este făcut pe repede înainte. Zeci de acuzaţii total nefondate. Numai denunţurile frauduloase ale unor persoane suspectate de fapte ilegale. Toţi cei implicati, chiar dacă fac presiuni dovedite asupra martorilor, sunt liberi", mai scrie Udrea, adăugând că "arestaţi sunt doar cei care nu au fost de acord să formuleze acuzaţii la adresa sa".

"Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?", se arată în încheierea mesajului postat pe reţeaua de socializare de către Elena Udrea.

Băsescu: "Am vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea şi am fost la ea acasă"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la B1Tv, că a vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea şi a vizitat-o în "arestul" la domiciliu.

"În toată perioada asta, în care îi este foarte greu, să ştiţi că sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, acolo la ea acasă. Am fost la doamna Udrea acasă, în arestul la domiciliu, am nimerit când erau avocaţi, asta e", a spus fostul preşedinte Băsescu.

Băsescu a precizat că Elena Udrea "nu are interdicţie să se întâlnescă" şi că are încredere în aceasta. Udrea "a spus ce ştie şi ce crede", a adăugat fostul preşedinte.

De asemenea, Băsescu a remarcat că este "excesiv" numărul de cereri de arestare pentru Udrea, care "parcă se axează prea mult pe denunţuri".

"În legătură cu Elena Udrea un singur lucru mi se pare excesiv: numărul mare de cereri de arestare. Se pare că aici avem o problemă şi un risc datorită presiunii de procurori să facă dosare multe, să lupte împotriva corupţiei, parcă încep să se axeze prea mult pe denunţurile acestea, lângă denunţuri trebuie să mai pui ceva şi să nu-i laşi pe cei care au luat banii să se pună de acord şi să te trezeşti cu declaraţii care îl încriminează pe ministru", a spus Băsescu.

El a mai spus că nu a primit nicio informare de la serviciile de informaţii conform cărora Elena Udrea ar face lucruri "în neregulă".

Întrebat dacă serviciile de informaţii trebuiau să îl informeze despre Udrea, Băsescu a spus: "Categoric da. Nu am primit nicio informare că Elena Udrea ar face lucruri în neregulă". El a adăuga că nici despre Alina Bica nu a primit informaţii negative.

Pe de altă parte, Băsescu a afirmat că "securitatea preşedintelui" este prost definită, menţionând şi faptul că nu a fost informat de cazul fratelui său, punându-se şi întrebarea dacă Victor Ponta a fost informat în legătură cu cazul cumnatului său.

"Vorbim că instituţiile statului asigură securitatea preşedintelui şi demnitarului şi cum a fost posibil să ajungă cu fratele meu în situaţia în care s-a ajuns şi eu să nu ştiu? Întreb public.Discutăm despre siguranţa preşedintelui. Se ajunge la arestarea cumnatului premierului. L-a informat cineva pe premier? Discutăm de securitatea primilor patru oameni în stat. La noi este prost definită securitatea demnitarului. Ei consideră că securitatea înseamnă să nu îmi dea cu parul în cap sau să nu mă scuipe", a comentat Băsescu.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Faptul ca a trebuit sa vina Basescu si sa spuna ca se duce la Udrea in arest, ne arata cat de slabi jurnalisti, papatazi,sau ziaristi de investigatie avem.

    Probabil ca toate dezvaluirile de aenzatie care apar prin presa sunt datorate unor manipulari interesate si nu sunt rodul unor cercetari independente!  

    1. Intr-adevar, unde erau Antena3, B1,Realitastea,sau RomaniaTV?!?

      Probabil ca ei se duc acolo unde sant trimisi de diverse "scurgeri" ale DNA-ului sau ale Serviciilor, ca oile.  

      Prostiile facuet le spune incet dar sigur Nuti. E greu si lui Base cind vine momentul sa plateasca curvulita. Tot inainte tovarasi !

    Oare au fost inregisrate convorbirile dintre TB si EU ?

    Oare presedintele nu stia cum se finanteaza campaniile electorale ? Campaniile sale electorale nu au fost finantate la fel ?

    Sa mai facem un SRI pentru informarea politicienilor despre ce face fratele, mama, cumnatul, nasu, nepotii s.a.m.d. si luarea masurilor adecvate de protectie pentru ca rudele atenteaza la securitatea politicianului ajuns la putere !? 

    Domnul Blaga zice ca nu au primit nici un ban de la Cocos, nici el sub forma de bani negri, nici PDL-ul pe lista oficiala a donatorilor. Concluzia care se impune este ca Dorin Cocos isi pacalea nevasta ca da bani la partid si el ii fura dupa cum fura orice barbat din banii de cosnita. Nu putem crede ca Blaga minte cu nerusinare si tupeu absolut.

    Rugul este pentru fecioarele care si-au servit patria, nu pentru parasutele care si-au umilit tara. Acum se da fecioara nevinovata si neprihanita. Cat tupeu!

    Cita vinzoleala cu parasuta asta!

    De fapt toti nenorocitii astia, in frunte cu javra aia mizerabila de Basescu, in loc sa fie bagati la bulau pentru urmatorii 500 de ani si sa li se confiste averile facute prin jaf, au devenit cele mai mari vedete ale natiunii. 

    Apropo, parasut-o, in loc sa-i intrebi pe unii si pe altii, n-ar fi mai bine sa-l intrebi pe porcul ala de Nastase?

    Dar porcul de Basescu se mai gindeste din cind in cind la nenorocita aia de Ridzi, pe care din nenorocita ce era a facut-o si mai nenorocita! 

    1. Spune-mi diagnosticul si-ti ofer gratuit medicamentatia. 

      Domnu dr de pribegi sa ma luati de asistenta ca e de jale cu pribegii astia.

      Dorin Cocos, denunț exploziv la DNA: Câți bani a dat in campania lui Băsescu din 2009

      Intrat in zona confesiunilor sub semnătură, Dorin Cocos a făcut un denunț cu adevărat exploziv la DNA. El explicat câți bani a dat în campania lui Traian Basescu din 2009, dar si rolul jucat in aceasta mare afacere de Vasile Blaga si Elena Udrea. "Personal le-am spus lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica ca doresc ca din sumele ce-mi revin sa fie finantata campania PDL de la finalul anului 2009, pentru prezidentiale. În acest sens, spre sfârșitul anului 2009, i-a solicitat lui Dinu Pescariu sa efectueze urmatoarele plati: - Un avans de 500.000 de euro catre o firma chinezeasca numita Shanzen pentru urmatoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete. În continuare, Dorin Cocos a explicat procurorilor DNA cum s-au primit banii spaga din Dosarul Microsoft. 

    "Un popor care voteaza corupti,impostori,hoti si tradatori,nu este victima!Este complice!"George Orwell

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb