Elena Udrea şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PDL

Ziarul BURSA #Politică / 4 martie 2013

Elena Udrea şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PDL

Deputatul PDL Elena Udrea şi-a depus, duminică, la sediul central al partidului, moţiunea "Noul PDL, o nouă Românie" pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PDL.

Printre susţinătorii Elenei Udrea care au venit la Comisia de pregătire a Convenţiei PDL s-au aflat Emil Boc, Elena Băsescu, fostul ministru Cristian Petrescu, Vasile Gherasim şi Gheorghe Ştefan.

Zilele trecute şi-au depus moţiunile pentru candidatura la şefia PDL Vasile Blaga şi Monica Macovei.

Elena Udrea a declarat că, spre deosebire de Vasile Blaga, are o strategie diferită, care înseamnă un alt mod de a face politică, şi anume să obţină susţinerea membrilor de partid pe viziunea sa, şi nu să ceară semnături pe baza relaţiilor personale.

"Eu, spre deosebire de domnul Blaga, am avut o altă strategie, care înseamnă şi un alt mod de a face politică, şi anume am considerat că susţinerea pe moţiunea pe care o prezint trebuie să fie cu adevărat o susţinere pentru viziunea mea pentru PDL, şi nu o susţinere legată de persoană", a precizat Elena Udrea, duminică, la depunerea candidaturii sale la preşedinţia PDL.

"Dacă rogi colegii să semneze o hârtie şi nu le prezinţi moţiunea înainte înseamnă că semnătura lor nu este pe viziune, ci pe o relaţie personală, bazată pe o rugăminte la care dau curs", a adăugat deputatul PDL. Domnia sa a mai spus că îşi doreşte ca susţinerea să o aibă de la liderii de organizaţii, dar mai ales de la baza partidului şi să fie "pe viziune, şi nu legată de Elena Udrea".

Elena Udrea a declarat că nu va pierde bătălia pentru şefia PDL, ci "va câştiga competiţia pentru preşedinţia partidului", arătând că "indiferent cine ar pierde în 23 martie", democrat-liberalii vor rămâne "cu toţii o echipă pentru PDL". Domnia sa a precizat: "Nu voi pierde această bătălie, voi câştiga competiţia pentru preşedinţia PDL. Sunt convinsă că, indiferent cine ar pierde în 23 martie, vom rămâne cu toţii o echipă pentru PDL. Vom rămâne să construim în continuare pentru PDL. Sunt un om de partid, un om care construieşte baza partidului, care ca şi ministru şi ca lider al PDL am bătut toate organizaţiile PDL din ţară, construiesc pentru PDL, şi în calitate de simplu membru cum sunt astăzi şi voi construi cu echipa care mă susţine şi cu toţi colegii din celelalte moţiuni vom construi pentru PDL şi după 23 martie".

Deputatul a mai spus că până acum nu s-au împlinit scenariile potrivit căror s-ar putea retrage din cursa pentru preşedinţia PDL: "Până acum nu s-au împlinit aceste scenarii. Dacă sunt unii care aşteaptă să mă retrag, să-şi pună pofta-n cui!".

Elena Udrea a vorbit şi despre susţinerea pe care o are din partea europarlamentarului PDL Elena Băsescu venită la sediul PDL pentru depunerea moţiunii.

"E un semnal că Elena Băsescu, un politician tânăr, susţine o moţiune în care se regăsesc politici pentru tineri. De-a lungul timpului am avut un parteneriat cu Elena Băsescu", a precizat Elena Udrea.

Propune revenirea la culoarea portocaliu

Domnia sa a declarat că a strâns aproximativ 200 de semnături pentru moţiunea cu care s-a înscris în cursa pentru şefia PDL şi a arătat că a propus din nou culoarea portocaliu, menţionând că nu crede că va mai depune cineva moţiuni.

"Am propus din nou culoarea portocaliu, vin în această campanie cu respect pentru culoa­rea portocaliu faţă de brandul PDL şi faţă de imnul partidului şi mă bucur că în vizitele în teritoriu am văzut că există din nou emoţie atunci când se cântă imnul", a precizat Elena Udrea.

Întrebată dacă are emoţii după depunerea moţiunii pentru şefia PDL, Elena Udrea a răs­puns afirmativ: "Am emoţii pentru că e prima experienţă de acest gen".

Domnia sa a arătat că moţiunea este "ca o zi însorită de primăvară", adică "pozitivă, optimistă", arătând că vrea să-şi convingă colegii că poate în acest moment împreună cu o echipă puternică să aducă soluţii pentru viitorul PDL.

"E nevoie de oameni care să depună pasiune în reconstrucţia acestui partid", a spus Elena Udrea, arătând că îşi propune să recâştige electoratul care a fost timp de zece ani alături de PDL şi care nu s-a mai regăsit în acest partid în 2012.

"Este foarte bine să existe competiţie şi mă gândesc că dacă n-aş fi deschis competiţia anunţându-mi candidatura, ce s-ar fi făcut toată lumea doar cu domnul Blaga candidat?", a mai spus Udrea. Întrebată despre posibila revenire a lui Traian Băsescu în partid după ce va încheia mandatul de preşedinte al României, Elena Udrea a arătat că ea va fi "un partener al preşedintelui şi în calitate de preşedinte al PDL".

"Am văzut cu toţii cu bucurie că preşedintele României nu se va retrage din politică după 2014. Întotdeauna va fi binevenit în PDL, eu cred că PDL trebuie să continue parteneriatul cu Traian Băsescu, un parteneriat care durează de foarte mult timp şi care a adus mari reforme în România. Deci, voi fi un partener al preşedintelui şi în calitate de preşedinte al PDL. Desigur, aşteptăm ca dânsul să ne spună la terminarea mandatului de preşedinte al ţării cum doreşte să se implice mai departe", a precizat Elena Udrea.

"Germania şi-a schimbat poziţia în privinţa Schengen din cauza constatărilor din raportul MCV"

Elena Udrea a declarat că Germania şi-a schimbat poziţia în privinţa intrării Româ­niei în Schengen din cauza raportului MCV şi că actuala putere a avut o atitudine răsfăţată, neacceptând propunerile şefului statului, care ar fi făcut ca Germania să fie alături de ţara noastră.

Domnia sa a spus că în luna decembrie Germania a fost de acord să se discute intrarea României în Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare şi deci avea toată dis­ponibilitatea de a acorda ţării noastre votul să intre în Schengen.

"Faptul că între timp există această poziţie a Germaniei este evident că se datorează raportului MCV, faptului că actuala putere nu a reuşit să convingă că este fermă pe drumul independenţei justiţiei, sunt şi avantaje ale parlamentarilor şi, de asemenea, îmi amintesc că a existat o scrisoare a preşedintelui în care a cerut să fie scoşi miniştrii cu dosare din Guvern, să se aprobe legea statutului parlamentarilor fără privilegii, să se introducă retroactiv cele două Coduri, a mai precizat Elena Udrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb