"Elsid" Titu îşi va majora capitalul social cu 3,9 milioane lei

Diana Dorobanţu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 ianuarie 2007

Societatea "Elsid" Titu are în vedere să îşi majoreze capitalul social cu suma de 3.907.787 lei, de la 43,1 milioane lei la 47 milioane lei. Această sumă corespunde unui număr de 1.563.115 titluri nou emise cu valoarea nominală şi de emisiune de 2,5 lei.

O pondere de 83,33% din noile acţiuni în valoare totală de 3,25 milioane lei revin acţionarului majoritar "Metaleuroest" SRL, proporţional cu numărul de titluri deţinute la "Elsid". Astfel, acţionarul îşi va îndeplini obligaţia de investiţii pentru dezvoltare şi capital de lucru asumată în cadrul contractului de vânzare - cumpărare de acţiuni nr.12/7 decembrie 2001 încheiat cu AVAS.

Restul de 260.449 titluri în valoare de 651.122 lei vor putea fi subscrise de către ceilalţi acţionari ai societăţii, proporţional cu deţinerile acestora la data de înregistrare.

Propunerea de majorare a capitalului social va fi discutată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, convocată pentru data de 7 februarie. Acţionarii existenţi la data de înregistrare pot să îşi exercite dreptul de preferinţă în termen de 30 de zile de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial. Tot în cadrul AGEA acţionarii urmează să voteze prelungirea cu un an a liniilor de credit existente şi garantarea acestora conform contractelor încheiate cu Banca Comercială Română, Agenţia Titu. În plus, Consiliul de Administraţie al "Elsid" a propus constituirea de garanţii în favoarea BCR. Aceasta va urma apoi să emită scrisori de garanţie care să acopere realizarea în bune condiţii a clauzelor din diverse contracte comerciale până la suma de 3 milioane euro. Pe parcursul acestui an, "Elsid" vrea să investească în active maxim 60 milioane euro.

Compania "Elsid" fabrică produse din minerale nemetalice, iar printre acţionari mai figurează şi SIF "Oltenia" Craiova, cu o participaţie de 16,42% la capitalul emitentului.

"Elsid" emite acţiuni care se tranzacţionează la categoria de bază a pieţei Rasdaq din data date de 24 decembrie 1996 sub simbolul ELSY. Ultima tranzacţie cu aceste titluri a fost încheiată la preţul de 0,7 lei/acţiune în data de 19 aprilie 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb