Emil Boc audiat la DNA în calitate de martor, în dosarul Elenei Udrea

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 5 noiembrie 2015

Actualizare 12:07

Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, fost premier şi fost şef PDL, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauţiune.

În cadrul unei conferinţe de presă, fostul premier a declarat: "Da, marţi am primit marţi o invitaţie pentru joi în calitatea de martor în dosarul 87/ 2015 în legătură cu care s-a încuviinţat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, în calitate de fost preşedinte de partid, la DNA Bucureşti".

-----------

Actualizare 09:46 Sulfina Barbu s-a prezentat la DNA

Fostul ministru Sulfina Barbu s-a prezentat astăzi la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care deputatul Elena Udrea este anchetată sub control judiciar pe cauţiune, transmit televiziunile de ştiri.

Ea va fi audiată în calitate de martor.

Sulfina Barbu a declarat joi, la intrare în sediul DNA, că Elena Udrea probabil încearcă să arunce vina şi pe alte persoane prin declaraţiile referitoare la faptul că mai mulţi lideri ai PDL ar fi ştiut că Bogdan Buzăianu aducea la partid mai mulţi bani.

Sulfina Barbu a afirmat: "Cred că este dificil pentru o persoană care este cercetată penal şi în atât de multe dosare şi probabil că încearcă să arunce vina şi pe ceilalţi. Nu ştiu care sunt motivele domniei sale, dar eu sunt convinsă că vor stabili cei din justiţie adevărul şi vinovaţii".

Întrebată dacă ştia că partidul a fost finanţat din bani negri, ea a precizat: "Categoric nu. (Era finanţat - n.r.) din cotizaţii şi din donaţii. Pot să vă spun că la partid, conform legii, cotizaţiile şi donaţiile sunt sursele de venit ale partidului plus finanţarea de la nivel naţional pentru partidele parlamentare din bugetul de stat, dar cei care s-au ocupat de astfel de lucruri sigur că vor trebui să răspundă".

Fostul Ministru a mai spus: "Eu sunt convinsă că dacă s-ar fi ştiut de aceste lucruri şi dacă ele sunt reale şi sunt fundamentate, cauza ar fi fost soluţionată de mai mult timp. (...) Oamenii sunt cei care trebuie să răspundă pentru ceea ce au făcut".

(A.L.)

--------

Senatorul liberal Gheorghe Flutur s-a prezentat joi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauţiune.

La ieşirea din sediul DNA, fostul secretar general al PDL a precizat că a fost audiat în calitate de martor.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi, tot în calitate de martori, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL, şi Adriean Videanu, fost preşedinte al PDL Bucureşti.

Elena Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica, potrivit DNA.

Elena Udrea a fost pusă, în 30 octombrie, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusă sub control judiciar pentru o cauţiune de cinci milioane de lei, dar instanţa supremă a respins, miercuri, plângerea, pe motiv că este neîntemeiată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Partidele astea corupte trebuiesc dizolvate iar cei care au ocupat functii de la parlamentar la etc, etc sa nu mai candideze decat pentru "brutarie" in urmatorii 25 de ani !

    Ar trebui instalata si o ghilotina diseara in fata parlamentului si trecuti toti parlamentarii prin testul ghilotinei sa vezi apoi daca mai incurca vreunul bilele !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb