Enache: "Ca orice maladie a societăţii, corupţia otrăveşte organismul social, ceea ce o face greu de înlăturat în totalitate"

T.B.
Anticorupţie / 26 februarie

Enache: "Ca orice maladie a societăţii, corupţia otrăveşte organismul social, ceea ce o face greu de înlăturat în totalitate"

Preşedintele CCR, Marian Enache, a afirmat, luni, că fenomenul corupţiei, ca orice "maladie" a societăţii, "otrăveşte" organismul social, are un caracter endemic şi persistent în timp, ceea ce o face greu de înlăturat în totalitate, potrivit agerpres.

Conform sursei menţionate, "Ca orice maladie a societăţii, corupţia infestează, otrăveşte organismul social, are un caracter endemic şi persistent în timp, ceea ce o face greu de înlăturat în totalitate. Realitatea contemporană ne demonstrează că această maladie este prezentă şi în cele mai avansate democraţii, eradicarea ei ţinând mai degrabă de fanteziile şi metafizica unor viziuni utopice. În reflecţia filosofică se vorbeşte chiar, pentru a explica efectul atât de penetrant al corupţiei, despre existenţa unui sindrom imunodeficitar al societăţii moderne. Însă, într-o abordare realistă şi pragmatică, potenţialul distructiv al acestei boli poate fi controlat, limitat şi redus într-o măsură în care să nu contamineze instituţii şi structuri esenţiale ale organismului social, să nu reprezinte un risc la adresa securităţii şi organizării democratice a unei societăţi şi, mai ales, să nu lezeze sentimentul de încredere în ideea de dreptate şi justiţie a cetăţenilor", a declarat Marian Enache, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe anul 2023.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai voi sunteti exemple epice ale maladiei societatii noastre. Coruptia vi se datoreaza si voua prin multele hotarari bizare, ca sa fiu domn in exprimare...

    pai ea de sus de la voi incepe!

    si din acest motiv radaina si infectia tumoarei canceroase se lasa greu smulsa din victima! 

    cand nu exista un principiu echitabil a salariilor si a rapoartelor dintre clasele sociale... normal ca facei coruptie... 

    s c c r e t 

    Motto:

    "Spuneţi-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră 

    Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi; 

    Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră 

    Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră 

    Şi le subjugă munca vieţii lor întregi." 

    (Mihai Eminescu- Împărat şi proletar) 

    Prin definitie, corupția reprezintă folosirea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Ca act antisocial, corupția este foarte frecvent întâlnită în societate și este deosebit de gravă deoarece favorizează interesele unor particulari, mai ales în aria economică, afectând interesele colective prin: însușirea, deturnarea și folosirea resurselor publice în interes personal, ocuparea unor funcții publice prin relații preferențiale, încheierea unor tranzacții prin eludarea normelor morale și legale.

    Uite cine vorbeste despre coruptie. Tocmai acest Marian Enache, preşedintele CCR. După cum se stie pe 2 august 2023, Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a demonstrat încă odată că este o institutie puternic politizată care îsi apără propriile privilegii, prin prin decizia de neconstituţionalitate a legii privind eliminarea pensiilor speciale ale magistratilor si trecerea lor pe contributivitate . Si asta in ciuda faptului că reforma pensiilor speciale care trebuiau trecute pe sistemul de contributivitate, așa cum se aplică în cazul cetățenilor care nu beneficiază de pensii speciale, a reprezentat un jalon din PNRR fara de care se blochează orice șansă a României de a accesa cererea de plată numărul 3 şi pierderea unei tranşe în valoare de 3,14 miliarde de euro. 

    Asa este: corupţia otrăveşte...hoţia otrăveşte...lăcomia otrăveşte...plagiatul otrăveşte...impostura otrăveşte...specialul otrăveşte...lipsa de moralitate otrăveşte.

    Iar toate astea au numitor comun: prostia care otrăveşte. 

    Adica, lipsa de moralitate a lor si prostia noastra...prostia noastra deoarece ii tot votam, ii suportam si ii acceptam asa de mai bine de 3 (trei) decenii...si astfel prin prostia noastra ne transformam, implicit, in complicii lor.

    O intrebarea am avea noi astia... mai marele imparat va plati si taxa pe lux pentru spatiul (mult prea) excedentar...adica ce depaseste 500 mp...se aude ba Ciolacule?!? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb