Enel Green Power a semnat acorduri de împrumut cu BBVA în Chile şi în Mexic

F.A.
Internaţional / 7 ianuarie 2014

Enel Green Power (EGP) a semnat, astăzi, acorduri de împrumut pe cinci ani cu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) în Chile şi în Mexic, fiecare dintre cele două sume ridicându-se la 150 de milioane de dolari, anunţă un comunicat trimis redacţiei.

Împrumuturile vor acoperi parţial costurile din planurile de investiţii ale EGP pentru cele două ţări latin-americane în următorii ani.

Sumele vor fi plătite în următoarele luni la o rată a dobânzii conform cu standardele pieţei şi vor fi securizate printr-o garanţie a companiei-mamă emisă de Enel Green Power.

În Chile, EGP a conectat recent la reţea parcurile eoliene Talinay şi Valle de los Ventos, ambele cu o capacitate instalată de 90 de megawaţi. Compania are în construcţie parcul eolian Taltal, cel mai mare din ţară (99 MW), pentru o investiţie de circa 190 de milioane de dolari americani. De asemenea, EGP a început construcţia primului parc solar în Chile (Diego de Almagro, 36 MW). În sectorul geotermal, EGP explorează diverse concesiuni cu un potenţial de peste 100 MW.

În Mexic, Enel Green Power are în prezent o capacitate instalată de circa 197 MW, dintre care 144 MW de energie eoliană şi 53 MW din surse hidroelectrice.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. În 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon. Enel Green Power are o capacitate instalată de 8.700 MW, energia electrică fiind produsă din surse precum vânt, soare, apă, energia geotermală şi biomasă. În prezent, EGP deţine circa 740 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi America.

În America Latină, Enel Green Power are centrale de energie regenerabilă în Mexic, Costa Rica, Guatemala, Panama, Chile şi Brazilia, cu o capacitate instalată totală de 1,080 MW. În Chile, compania explorează câteva concesiuni cu o capacitate potenţială ce depăşeşte 100 MW. Tot în America Latină, prin Endesa şi sucursalele sale în cinci ţări, grupul Enel este cel mai mare operator din sectorul privat, cu o capacitate instalată de aproximativ 16 GW, deservind circa 14 milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb