"Erste Bank" a emis 722.918 de noi acţiuni

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 mai 2008

"Erste Bank" a emis 722.918 de noi acţiuni

"Erste Bank" a emis un număr de 722.918 noi acţiuni, pe 27 mai, în cadrul programelor Employee Share Ownership Programme (ESOP) şi Management Stock Option Programme (MSOP), ajungând astfel la un pachet total de 317.011.863, de la 316.288.945 acţiuni, anterior, au anunţat reprezentanţi ai băncii, citaţi de Rompres. Tranzacţionarea noilor acţiuni urmează să înceapă la sfârşitul lunii iunie, la Viena, Praga şi Bucureşti. Acţiunile dobândite în cadrul acestor programe trebuie menţinute în posesie de salariaţi pentru o perioadă de minim un an.

Tranzacţionarea acţiunilor Erste Bank la BVB a început pe 14 februarie 2008, iar după o oră de tranzacţii, preţul unei acţiuni a crescut cu 2,37 la sută, la 142,4 lei. Acţiunile Erste Bank tranzacţionate în Bucureşti sunt similare acţiunilor tranzacţionate la Bursa de la Viena, dar cotaţiile sunt exprimate în RON.

Banca austriacă a listat la BVB un pachet de 316.288.945 acţiuni, iar procedura de admitere la tranzacţionare a fost realizată exclusiv prin mijloace administrative şi nu printr-o ofertă publică. "Erste Bank" este deja listată pe alte două pieţe reglementate din UE - Austria şi Cehia - şi, în baza prevederilor admiterii la tranzacţionare transfrontaliere de tip "passporting", banca austriacă nu trebuie să publice un prospect şi nici să utilizeze serviciile unui intermediar financiar, membru al BVB.

Titlurile Erste Bank nu au valoare nominală, sunt ordinare, cu drept de vot, la purtător. Toate acţiunile sunt reprezentate prin certificate globale, iar actul constitutiv al Erste Bank exclude dreptul acţionarilor de a solicita certificate de acţiuni individuale. Principalele drepturi asociate acţiunilor sunt dreptul de participare şi de vot, dreptul la dividende şi la încasările rezultate în urma procedurilor de lichidare, dreptul de subscriere, dreptul de contestare şi anumite drepturi speciale.

Toate acţiunile sunt liber transferabile, fără "acordul prealabil al organelor corporative ale Erste Bank", iar în condiţiile în care acţiunile sunt deja admise la tranzacţionare la Bursele din Viena şi Praga, titlul asupra acţiunilor este transferat prin înregistrare în registru, respectiv prin înregistrarea electronică a acţiunilor într-un cont de valori mobiliare.

Erste Bank are 53.633 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală, cu peste 16 milioane de clienţi în aproape 3.000 de unităţi situate în 8 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La data de 31 martie 2008, totalul activelor era de 204,5 miliarde de euro, profitul net de 315,6 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 14,8%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb