Erste ridică ţinta de preţ pentru acţiunea MedLife la 6,06 lei, cu 17% peste cotaţia de ieri din piaţă

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie

Erste ridică ţinta de preţ pentru acţiunea MedLife la 6,06 lei, cu 17% peste cotaţia de ieri din piaţă

English Version

Analiştii au schimbat recomandarea din "Menţine" în "Acumulare", pentru titlurile prestatorului de servicii medicale

"România are o creştere promiţătoare, atât în ceea ce priveşte PIB-u cât şi puterea de cumpărare, iar asistenţă medicală de calitate este încă departe de a fi omniprezentă", se arată în raportul Erste

Erste Group a ridicat ţinta de preţ pentru acţiunea MedLife (M) la 6,06 lei, faţă de cea de 4,19 lei indicată în aprilie, şi a schimbat recomandarea din "Menţine" în "Acumulare" pentru titlurile perstatorului privat de servicii medicale, conform ultimului raport de analiză semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Noua ţintă este cu circa 17% peste preţul acţiunii MedLife de ieri, din prima parte a sesiunii de tranzacţionare, de 5,15 lei.

Conform raportului, majorarea ţintei de preţ şi modificarea recomandării are la bază rezultatele peste aşteptări raportate de prestatorul de servicii medicale în primele trei luni ale anului şi faptul că aşteptările echipei Erste privind evoluţia motoarelor afacerii au fost validate de management în ceea ce priveşte creşterea tarifelor şi a principalelor elemente de costuri.

În plus, Erste a reevaluat suma cheltuielilor de capital (CAPEX) necesară pentru derularea afacerilor MedLife, cu impact asupra metodei actualizării fluxurilor de numerar viitoare (DCF), folosită în evaluarea acţiunilor, după cum reiese din raport. "După discuţii cu managementul am înţeles că - pentru afacerile existente - suma CAPEX aferentă întreţinerii este undeva în jur de 25 milioane lei pe an. Cu toate acestea, am majorat această sumă la 30 milioane de lei pe an", se menţionează în document.

În opinia Erste, elementele de bază din spatele modelului de creştere al companiei sunt:

-România are o creştere promiţătoare, atât în ceea ce priveşte PIB-u cât şi puterea de cumpărare, iar asistenţa medicală de calitate este încă departe de a fi omniprezentă;

-în ciuda apariţiei câtorva jucători mari, mai există loc pentru consolidare;

-în această etapă de dezvoltare a pieţei fuziunile şi achiziţiile sunt, probabil, cea mai adecvată modalitate de creştere a amprentei;

-strategic - pe termen lung - costul finanţării pentru extindere poate fi inferior costului strategic potenţial al pierderii cursei în ceea ce priveşte dimensiunea.

"Suntem pe deplin de acord cu strategia (n.r. a MedLife); de asemenea, suntem încurajaţi de aspectele pozitive în ceea ce priveşte evoluţia marjelor pe parcursul primului trimestru al anului 2024 şi, în special, de evoluţia pozitivă a tarifului mediu, în dinamică anuală. Aceste lucru arată că - în ciuda concurenţei - serviciile de calitate superioară ale companiei merită o primă, iar piaţa recunoaşte această realitate. Continuăm să monitorizăm capacitatea grupului de a integra şi eficientiza multitudinea de afaceri pe care le-a achiziţionat", se arată în raport.

Pentru primele trei luni ale anului, Grupul MedLife a raportat o cifră de afaceri de 646,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de cea din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce profitul net a fost de 13,1 milioane lei, în creştere cu 55,5%. La nivel individual, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net de 4,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 3,8 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Pentru acest an, Erste estimează că Grupul MedLife va avea vânzări nete de aproape 2,59 miliarde de lei, cu 17% peste cele din 2023 şi un profit net de 19,7 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 4,2 milioane lei anul trecut.

MedLife este una dintre preferatele Pilonului II - la finele lunii aprilie toate cele şapte fonduri de pensii private obligatorii aveau acţiuni ale prestatorului de servicii medicale, controlând, împreună, 37,4% din companie, potrivit site-ul desprepensiiprivate.ro.

La finele lui 2023, familia Marcu deţinea aproape 40% din prestatorul de servicii medicale, dar a mai vândut din acţiuni pe parcursul anului, conform raportărilor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ha ha ha 6 lei....

    1. p/e 138.

      Cine a facut raportul ? Austriecii aia dragi noua de ne blocheaza prin Europa.Erste o fi dat credite la M si sufla din barca in panza sa urce pe bursa.Posibil sa vedem azi un +3%....

    Unii de pe aici comenteaza fara macar sa citeasca acest articol in detaliu. Tot Erste a evaluat actiunea la 4,2 lei acum 2 luni.

    1. 4 lei 6 lei 8 lei, cifre aruncate din burta fondurilor de pensii, plina si de M, ca si de alte actiuni care nu aduc profit decat majoritarilor.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb