ESTIMĂRILE IATA - MODIFICATE ÎN CREŞTERE Industria transportului aerian va obţine un profit de 3,8 miliarde de dolari în 2007

Alina Vasilescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2007

Companiile aeriene de la nivel mondial vor înregistra profit în 2007, după şase ani în care pierderile lor au depăşit 40 de miliarde de dolari (29 de miliarde de euro), anticipează Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Potrivit declaraţiilor directorului general al IATA, Giovanni Bisignani, industria de profil ar urma să înregistreze profituri de 3,8 miliarde de dolari (2,8 miliarde de euro) anul acesta, faţă de 2,5 miliarde de dolari, cât preconiza asociaţia anterior. Modificarea în sens pozitiv a acestor estimări se datorează îmbunătăţirii traficului şi eficienţei companiilor. IATA anticipează că, în 2007, companiile aeriene din America de Nord vor înregistra pierderi cumulate de 600 milioane de dolari (care, prin excluderea cheltuielilor de restructurare, se traduc prin profituri de 4,4 miliarde de dolari). În schimb, companiile aeriene din Europa vor obţine profituri de 2,4 miliarde de dolari, iar cele din Asia-Pacific - de 1,7 miliarde de dolari.

Directorul general al IATA a apreciat că Asia trebuie să joace un rol important în evoluţia viitoare a industriei aeronautice, prin adoptarea de noi tehnologii, care să ieftinească transportul aerian. "Până în 2010, Asia va deveni cea mai mare piaţă de trans­port aerian din lume, fiind responsabilă pentru o treime din traficul aerian mondial", a declarat Giovanni Bisignani.

IATA reuneşte aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, care realizează 94% din traficul aerian mondial. Pentru 2008, IATA estimează că profitul net al companiilor aeriene ar putea creşte la 7,6 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb