Eturia: "După pandemie, oamenii nu mai sunt atât de interesaţi de lucruri materiale şi aleg să călătorească"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 29 martie

Eturia: "După pandemie, oamenii nu mai sunt atât de interesaţi de lucruri materiale şi aleg să călătorească"

Eturia are în portofoliu 155 de destinaţii şi reprezintă Emiratul Ras al Khaimah, Jamaica, Coreea de Sud, Qatar Maldive se află de ani buni în topul vânzărilor turoperatorului

Pandemia i-a determinat pe români să fie mai puţin interesaţi de lucrurile materiale şi să aleagă să călătorească, susţin reprezentanţii Eturia, care are în portofoliul său 155 de destinaţii. Turoperatorul reprezintă Emiratul Ras al Khaimah, Jamaica, Coreea de Sud, Qatar. Ana Maria Gherasim, Sales Business Partner în cadrul companiei, susţine că activitatea Eturia nu a fost foarte afectată de războaiele care se află în desfăşurare. "Am avut inspiraţia şi norocul să nu ne ducem către zone cum ar fi Israel şi, astfel, nu am avut mari pierderi când a izbucnit conflictul din Fâşia Gaza. A fost atunci o linişte de câteva săptămâni, însă ulterior au crescut vânzările pe alte destinaţii. Trecerea prin pandemie i-a determinat pe oameni să-şi remodeleze priorităţile, iar vacanţele se află în topul preferinţelor acestora".

Bugetul turiştilor români alocat unei vacanţe a crescut, dar acest lucru se întâmplă şi în contextul în care s-au majorat tarifele serviciilor şi preţul biletelor de avion. "Noi încercăm să ţinem pachetele de preţuri cu doar 10-15% mai mari decât înainte, prin volumele de locuri de cazare pe care le avem cu hotelurile contractate", conchide sursa citată.

Turoperatorul are multe destinaţii exotice, pentru care turiştii români optează tot mai mult. Maldive, dar şi Indonezia şi Bali sunt destinaţii aflate în topul preferinţelor turiştilor, după cum spune sursa citată, adăugând că au fost vândute şi foarte multe vacanţe pe China. Aceasta menţionează, însă, că românii merg şi în Europa, pentru această vară orientându-se mai mult către Spania (Sevilla, Barcelona, Palma de Mallorca etc.,) şi Portugalia, în detrimental Italiei. Mexicul este o destinaţie în creştere, o parte dintre cei care mergeau în Republica Dominicană orientându-se acum către Mexic.

Printre destinaţiile cele mai cunoscute şi mai căutate din portofoliul Eturia se numără, aşadar, Maldive, Thailnada, Coreea de Sud, Japonia, Republica Dominicană, Qatar, EAU, SUA, Vietnam, Jamaica.

Eturia are 120 de hoteluri contractate în Maldive

Eturia: "După pandemie, oamenii nu mai sunt atât de interesaţi de lucruri materiale şi aleg să călătorească"

Cu 120 de hoteluri contractate în Maldive, Eturia menţine această destinaţie în topul preferinţelor turiştilor.

Situat în Oceanul Indian, la sud de India şi Sri Lanka, de o parte si de alta a Ecuatorului, Arhipelagul Insulelor Maldive este format dintr-o colecţie impresionantă de "bijuterii" insulare, împrăştiate pe întinsul oceanului. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conţine 1.192 de insule, dintre care 250 sunt locuite. Cu nisipul său alb strălucitor, cu lagunele turcoaz, recifele de corali sculptate de natură, cu nenumăratele nuanţe de albastru, cu dansul peştilor multicolori şi apusurile de soare înflăcărate, Maldive devine un paradis pentru oricine decide să-şi petreacă vacanţa aici. Turiştii au oportunitatea să practice sporturi acvatice şi să se bucure de experienţe inedite, de o atmosferă relaxată, dar şi să admire clădiri spectaculoase specifice zonei.

Situat în zona ecuatorială, Maldive are un climat tropical marin, moderat de musoni, cu două sezoane - sezonul ploios ţine din aprilie până în octombrie, iar sezonul uscat este în perioada noiembrie-martie

Turoperatorul speră să crească expunerea pe Republica Dominicană

Eturia: "După pandemie, oamenii nu mai sunt atât de interesaţi de lucruri materiale şi aleg să călătorească"

Republica Dominicană - un proiect de suflet cum îl numesc reprezentanţii Eturia - se află printre destinaţiile pe care compania speră să crească expunerea.

Numită de Cristofor Columb Mica Spanie, Republica Dominicană este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din Caraibe, unde sunt construite hoteluri de cea mai bună calitate, plaje cu nisip alb, ape turcoaz şi vegetaţie tropicală. Odată ajuns acolo, turistul poate experimenta specificitatea satelor de pescari, dar şi a oraşelor înconjurate de verdeaţă, ritmurile de merengue sau bachata şi poate gusta din gastronomia locală, bucurându-se de plaje paradisiace, de o arhitectură colonială, de muzică specifică şi de un exotism caraibeam.

Pentru că se află în Marea Caraibelor, temperaturile sunt în general destul de ridicate pe tot parcursul anului. Sezonul cel mai răcoros este între noiembrie şi aprilie, iar temperaturile cele mai ridicate se înregistrează în perioada mai-octombrie. Anotimpul polios durează din iunie şi până în noiembrie, iar cele mai bogate precipitaţii cad în regiunile nordice şi estice.

Eturia va comunica pentru Coreea de Sud, de la 1 aprilie

Începând de la 1 aprilie, Eturia va reprezenta şi Coreea de Sud, după cum au anunţat reprezentanţii companiei.

Poziţionată în prima linie a tehnologiilor de vârf, păstrând viu şi spiritul unui stat cu o îndelungată şi strălucită istorie, o ţară unde tradiţiile ancestrale continuă să prospere şi să coabiteze cu societatea ultramodernă, Coreea de Sud uimeşte prin panorama urbană, dar şi prin bogăţia uluitoare de peisaje naturale şi atracţii culturale, prin gastronomia delicioasă şi nu numai.

Clima Coreei de Sud este temperat-continentală, cu patru anotimpuri, şi se caracterizează prin veri calde şi ploioase şi ierni reci şi uscate. Primăvara începe în martie şi ţine până în mai. Cele trei lunide vară sunt iunie, iulie şi august. Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita Coreea de Sud este din primăvară şi până toamna, când clima este plăcută, iar vegetaţia este abundentă.

11 grupuri de turişti Eturia vizitează, acum, Japonia

Eturia: "După pandemie, oamenii nu mai sunt atât de interesaţi de lucruri materiale şi aleg să călătorească"

Alcătuită dintr-un şirag de insule aflate între Oceanul Pacific şi Marea ce îi poartă numele, Japonia sau Insula Libelulei (denumită astfel datorită asemănării cu o elegantă şi delicată libelulă) este o destinaţie deopotrivă pentru minte, trup şi suflet. De la rigoarea şi eficienţa emanate în fiecare aspect al vieţii şi până la meditaţia lângă un cireş înflorit, de la istoria romantică a samurailor şi până la delicateţea unei gheişe, Japonia este o ţară care te încântă din toate punctele de vedere.

Cultură şi tradiţie, gastronomie de top, tehnologie de vârf, peisaje spectaculoase - acestea sunt atributele ce caracterizează, pe scurt, Japonia, unde, în aceste zile, se află 11 grupuri de turişti plecaţi prin agenţia de turism Eturia, conform surselor citate.

Clima Japoniei este predominant temperată, cu mari diferenţe de la nord la sud, îmbrăcând aspecte de la climat subpolar până la cel subtropical şi cu influenţe musonice. În funcţie de caracteristicile geografice, Japonia este împărţită în şase zone climatice. Sezonul de vârf pentru turism este în perioada Sakura (lunile martie-aprilie), dar şi toamna (lunile octombrie-noiembrie).

Jamaica, un proiect de suflet pentru Eturia

Jamaica este unul dintre proiectele de suflet ale Eturia. A treia insulă ca mărime din Caraibe, după Cuba şi Hispaniola, Jamaica are zeci de kilometric de ţărm, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din regiune. Cel mai mult la aceste ţinuturi atrag plajele întinse şi frumuseţea lor, apele albastre şi oferta largă de distracţii de pe insulă. Oricine vorbeşte despre Jamaica se gândeşte în primul rand la reggae, rom, soare şi mare, la relaxare, la aventură, distracţie, gastronomie, cafea şi rom.

Clima insulei Jamaica este de tip tropical umed, cu influenţe oceanice şi diferenţieri altitudinale. Temperatura medie anuală variază între19°C şi 32°C. Precipitaţiile diferă în funcţie de altitudine şi zonă, iar în sezonul musonic, din iunie şi până în septembrie, insula este afectată de uragane de diferite amplitudini.

Thailanda - Ţara Oamenilor Liberi -, în portofoliul Eturia

Colocvial numită Ţara Oamenilor Liberi, Thailanda este singurul stat din Asia de Sud-Est care nu a fost niciodată colonizat, un regat care nu şi-a atacat niciodată vecinii şi care a reuşit să-şi conserve trecutul. De la munţii şi junglele din nordul ţării, câmpiile verzi plantate cu orez din centru şi până la plajele strălucitoare cu nisip fin, Thailanda este cu siguranţă cea mai exotică atracţie asiatică, opinează reprezentanţii Eturia, care spun că oricine vizitează Thailanda se lasă cucerit de graţia zâmbetului femeilor thai, de plajele paradisiace, de splendoarea palatelor regale şi strălucirea templelor budiste, de ospitalitatea locuitorilor şi de aromele unice ale bucătăriei tradiţionale.

Arta culinară thailandeză, cultura şi tradiţiile, plajele idilice, religia şi spiritualitatea rămân în inima şi în mintea turistului care calcă pământul thailandez.

Thailanda are o climă tropical umedă, moderată de musoni, ale căror influenţe determină existenţa a trei sezoane: cel polios (mijlocul lunii mai-prima jumătate a lunii octombrie), sezonul rece (începe în a doua jumătate a lunii octombrie şi durează până în februarie) şi cel cald (durează din a doua jumătate a lunii februarie şi până în luna mai).

Vietnam - istorie, cultură, natură, agstronomie

Eturia: "După pandemie, oamenii nu mai sunt atât de interesaţi de lucruri materiale şi aleg să călătorească"

În portofoliul cu destinaţii al Eturia se află şi Vietnam, care-şi are ţărmurile la Golful Tonkin, Marea Chinei de Sud şi până la Golful Thailandei. Vietnam este o destinaţie cu adevărat inspirată şi provocatoare, prin vestigiile istoriei, oraşele moderne, parcurile naturale, resorturile de la malul mării, vremea plăcută şi ospitalitatea poporului vietnamez, natura impresionantă, bogăţia culturală şi istorică, gastronomia delicioasă, plajele spectaculoase.

În timpul iernii sau în sezonul uscat, care se întinde din noiembrie până în aprilie, vânturile musonice din nord-est bat puternic, reducând considerabil umiditatea. În timpul verii, sezonul umed ţine din mai până în octombrie, musonii de sud-vest aduc multă căldură, umiditate şi ploi în toată ţara, mai puţin în regiunile muntoase înalte.

Confort sporit, nuanţat de un exotism aparte, în Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite reprezintă o destinaţie a Orientului Mijlociu ce impresionează prin modernismul aflat într-o permanentă expansiune, dar şi prin confortul sporit, nuanţat de un exotism aparte, specific ţărilor arabe. "Aici turiştii pot face shopping în magazinele designerilor de top, se pot relaxa pe plajele superbe savurând un cocktail sau pot admira impetuoasa dezvoltare urbană a oraşelor", conform surselor citate, care adaugă: "Dacă eşti pasionat de natură sau istorie, poţi admira zonele de patrimoniu sau magnificele peisaje montane din arealul Hajar, poţi vizita bazarele cu suveniruri din Sharjah, poţi cutreiera dunele de nisip din Abu Dhabi sub cerul înstelat călare pe o cămilă sau poţi face scufundări pentru a admira mirifica viaţă subacvatică din preajma recifelor din apele calde ale Golfului ori poţi străbate plajele ce par neexplorate de lângă Ras al Khaimah". Aşadar, când spunem Emirate spunem arhitectură, plaje, shopping, aventură.

Zona atrage vizitatori tot timpul anului şi datorită climei care este caldă indifferent de sezon, cu foarte puţineploi, doar aşa-zisul sezon de iarnă (decembrie-februarie) aducând o răcoare binevenită, în special în zonele muntoase din nord.

Qatarul - ideal pentru explorare şi afaceri

Cu o cultură axată pe islam şi tradiţii arabe, Qatarul impresionează prin contrastul dintre peisajul futurist şi respectul pentru obiceiurile locale. De la trecutul său celebru legat de pescuitul de perle şi până la statutul său actual de putere economică, cu a treia cea mai mare rezervă de gaze naturale din lume, Qatarul este un loc de excepţie pentru explorare şi afaceri. Arhitrectura futuristă, cultura şi tradiţia, insulele din Golful Persic, clima prietenoasă atrag turiştii să viziteze Qatarul.

Clima în Qatar este structurată în două sezoane - sezonul uscat durează din mai până în septembrie şi în această perioadă, în deşert fenomenele de miraj sunt prezente în mod curent, iar furtunile de nisip sunt frecvente. Sezonul umed se desfăşoară din decembrie până în martie, având temperature moderate, cu ploi în lunile decembrie-ianuarie. Noiembrie şi aprilie sunt luni de tranziţie între cele două sezoane şi sunt cele mai propice vizitelor în această zonă, din punct de vedere al confortului climatic.

Eturia va avea zboruri directe către SUA, din vară

Eturia va avea zboruri directe către New York, din această vară, Statele Unite ale Americii fiind una dintre destinaţiile pe care le regăsim în oferta turoperatorului. Pe cât de apreciate, pe atât de controversate, SUA beneficiază de pe urma teritoriului său vast, a poziţiei strategice între oceanele Atlantic şi Pacific, dar şi a felului său de a fi şi de a se autoproclama, mai mult sau mai puţin, "the greatest nation of the world". Turiştii merg în SUA pentru oraşele celebre, pentru parcurile naţionale de renume mondial, pentru divertisment şi relaxare, dar şi pentru diversitatea culturală pe care o găsesc aici.

Datorită întinderii sale, diversităţii geografice şi climatice şi, nu în ultimul rând, bogăţiei culturale, SUA reprezintă o destinaţie turistică ce poate fi vizitată în orice perioadă a anului, oferind o serie de atracţii turistice şi o multitudine de posibilităţi de petrecere a timpului.

Conform reprezentanţilor companiei, în cei peste 16 ani de activitate, Eturia a vândut mai mult de 55.500 de vacanţe către destinaţii exotice şi peste 85% din turiştii săi au devenit clienţi loiali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daaa, cu burta goala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb