Euler Hermes coboară ratingul de risc pentru 18 ţări şi 126 de sectoare

C.B.
Miscellanea / 2 aprilie 2020

Euler Hermes coboară ratingul de risc pentru 18 ţări şi 126 de sectoare

În fiecare trimestru, Euler Hermes publică ratingurile sale privind riscul de sector şi de ţară pentru a măsura evolutia riscului de neplată a creanţelor comerciale. Monitorizăm şi evaluăm trimestrial un total de 242 de ţări şi 18 sectoare, prin urmărirea continuă a 40 de indicatori economici pe termen scurt şi lung, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Intrarea în incapacitate de plată a Argentinei şi Libanului în ultimele luni confirmă necesitatea modelării riscului de ţară pentru a măsura vulnerabilităţile scoase la suprafaţă de o criză precum Covid-19.

În primul trimestru din 2020, Euler Hermes a retrogradat ratingurile a 18 ţări: Ecuador, Tailanda Indonezia, India, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Maroc, Kenya, Ghana, Mauritius, Republica Cehă, Polonia, România, Irlanda, Slovacia, şi Letonia. Am identificat şi Brazilia, care plăteşte scump în această criză economică şi de sănătate globală, în ciuda speranţelor iniţiale potrivit cărora reformele dinamice ar accelera creşterea. În ceea ce priveşte Japonia, ţara era deja fragilă la începutul anului 2020 în urma şocurilor suferite toamna trecută, aceste slăbiciuni se acutizează în contextul epidemiei de Covid-19. India este de asemenea pe listă: ţara s-a confruntat deja cu numeroase provocări structurale şi ciclice, acestea fiind acum amplificate de situaţia actuală.

"Consecinţele vizibile şi potenţiale ale epidemiei de Covid-19 sunt incluse în analiza noastră privind riscul de ţară. Urmărim în continuare cu atenţie situaţia altor ţări dezvoltate, în special Franţa, Germania, Spania şi Statele Unite ale Americii. Aceste ţări dispun de mijloacele necesare pentru a-şi proteja companiile, însă situaţia lor ar putea deveni rapid mai complicată dacă măsurile de izolare şi blocare a economiilor lor se prelungesc mai mult", avertizează Ludovic Subran, Economist-Şef în cadrul Euler Hermes şi Allianz.

Un număr record de schimbări ale ratingurilor de sector începând de la lansarea metodologiei

Euler Hermes a coborât ratingurile pentru 126 de sectoare la nivel mondial. Acesta este un nou nivel istoric, fără precedent: recordul anterior a fost înregistrat în trimestrul 1 din 2016, când au fost retrogradate ratingurile de risc pentru 70 de sectoare în total. Este important de subliniat faptul că în 60% din cazuri, aceste schimbări au condus la modificarea ratingului de sector de la "risc moderat" la "risc ridicat". Cele două semne demonstrează că economia şi mediul de afaceri la nivel mondial traversează o perioadă fără precedent, extrem de complexă şi de incertă.

Sectorul auto este cel mai afectat, ceea ce a determinat Euler Hermes să coboare ratingul de risc pentru acest sector în 26 de ţări. Următorul este sectorul transporturilor (ratingul fiind coborât în 21 de ţări), sectorul electronicelor (14), şi al distribuţiei (12). Industria farmaceutică şi industria software şi de tehnologia informaţiei sunt industriile cele mai rezistente. Dintr-o perspectivă regională, Europa de Vest înregistrează cel mai ridicat număr de sectoare în care au fost reduse ratingurile cu 52 de cazuri. Această regiune este urmată de Asia Pacific (retrogradări ale ratingurilor de risc în 29 de sectoare) şi de Europa Centrală şi de Est (24).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb