Euro recuperează teren faţă de dolar şi franc

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2011

Euro s-a apreciat, ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar şi franc, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora oficialii europeni sunt pe punctul să încheie un acord privind măsurile menite să împiedice răspândirea crizei datoriilor.

Ministrul elen al finanţelor, Evangelos Venizelos, a declarat că o rezoluţie privind criza este pe cale să fie adoptată, iar Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a afirmat că instituţia ar putea face un compromis în sensul acceptării obligaţiunilor elene drept colateral, în cazul unui eventual default (intrare în incapacitate de plată). "Există unele propuneri privind o situaţie foarte scurtă de default selectiv al Greciei, care nu ar avea consecinţe negative majore", a spus Nowotny.

Euro s-a apreciat cu 0,7% la ora 10.19, pe piaţa din New York, ajungând la 1,4209 dolari. Totodată, moneda unică a urcat cu 0,6%, la 1,1610 franci elveţieni, după ce, luni, consemnase minimul istoric de 1,1374 franci.

Analiştii arată că orice semn care apare în privinţa realizării unui plan concret pentru zona euro va susţine dinamica monedei împărţite de 17 state din UE.

Liderii Uniunii Europene se reunesc, în 21 iulie, la Bruxelles, încercând să găsească o soluţie în privinţa datoriei Greciei. Temerile generate de situaţia acestei ţări au dus la declinul euro până la 1,3837 dolari, săptămâna trecută, cel mai redus curs înregistrat din luna martie până în prezent.

Cuprul, la nivelul maxim al ultimelor trei luni

Preţul cuprului a urcat, ieri, ajungând la nivelul maxim al ultimelor trei luni, după ce administraţia SUA a anunţat că numărul construcţiilor de locuinţe noi a crescut peste aşteptări în iunie. Statele Unite se situează pe locul al doilea în clasamentul mondial al utilizatorilor de cupru.

Preţul cuprului cu livrare în septembrie a urcat cu 8,55 cenţi (1,9%), la 4,4885 dolari livra la ora 10.06, pe piaţa din New York. Acesta este cea mai ridicată cotaţie din 11 aprilie până în prezent.

În ultimul an, preţul cuprului a câştigat peste 50%, iar la data de 15 februarie atingea 4,6575 dolari livra, în condiţiile în care societăţile miniere făceau eforturi ca să acopere cererea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb